Тителска установа за заштиту природе позвала на рибљу чорбу

ТИТЕЛ: Манифестација „Котлић под Тителским брегом“ одржана  на обали Тисе у Тителу окупила је 36 екипа из свих крајева Војводине, на позив Установе за заштиту природе „Тителски брег“.
е
Фото: Приватна архива

Све је организовано напољу, уз реку, а број екипа због епидемиолошке ситуације био је ограничен. Првопласирана екипа „Шекспир“ је без дилеме освојила највише гласова стручног жирија, који су чинили професионални кувари и професори кулинарства из средњих школа.

- Жири је оцењивао општи изглед и обојеност рибље чорбе, густину чорбе, раскуваност рибе и укупан укус. Учесници су доносили узорке које смо преузимали, додељивали број учеснику, а други папир са истим бројем стављали испод тањира, тако да жири није имао никакав контакт са такмичарима. Збиром оцена на крају је проглашен победник. Како је рекао председник жирија Драган Попетру, ни ове године није било недоумице, те је котлић екипе „Шекспир“ са три бода више у односу на другопласирану екипу „Мића адвокат и пријатељи“ освојио титулу првог котлића Титела – рекла је у име организатора Александра Николић.

Котлић под брегом испунио је сва очекивања посетилаца. Временски услови су пријатнији него у ранијем, августовском термину одржавања манифестације. Кулинари су се надметали ове године 200 метара узводно у односу на раније локације, уз обалу реке Тисе, па су такмичари уживали у хладовини дрвећа, а за кување чорбе имали су 75 минута.

Према речима директора УЗП „Тителски брег“ Зорана Павловића, котлић је организован под покровитељством Општине Тител, а организатори су спремили награде и пехаре, припремили све што је кулинарима било потребно, и водили рачуна да иза себе оставе чисту природу, без смећа и нереда.

„Котлић под Тителским брегом“ је континуитетом трајања и добром атмосфером наставио да привлачи посетиоце који, према речима организатора, сваке године учествују у истом саставу, под истим именом екипе, те је тако ово такмичење постало место доброг штимунга, сусрета старих знанаца и и стварања нових познанстава. 

   С. Кнежевић

EUR/RSD 117.5777
Најновије вести