Турнир у пицигену на кањишком Штранду: Ножни тенис залудео млађе и старије

КАЊИЖА: Ножни тенис - пициген све је популарнија летња рекреативна игра на Штранду на обали Тисе у Кањижи, па је на традиционалном турниру који је трајао пет дана учествовало 19 екипа одраслих и 15 двочланих екипа дечака до 15 година. По броју екипа кањишки турнир је овог лета окупио чак више екипа него у Сенти, где одржавање надметања у пицигену има дужу традицију.
10 Kanjiza Picigen IMilanovic i MOnjin
Фото: Игор Милановић и Мирослав Оњин, фото: М. Митровић

У конкурецији сениора победнички пехар освојили су Мирослав Оњин из Кањиже и Игор Милановић из Сенте, надигравши у финалу кањишки пар Жолта Липтака и Роберта Добоа 3:1. Занимљиво је да су шампиони кањишког турнира Оњин и Милановић у финалу недавног турнира на Халас чарди у Сенти били у ривалским екипама, а да су претходних година три пута побеђивали на сенћанском турниру, па су поновним заједничким наступом потврдили квалитет и да су добитна комбинација.  

Код екипа узраста до 15 година најбољи су били Давид Тот Мељкути и Залан Пек из Сенте, победивши у финалу Огњена Оњина из Кањиже и Душана Јањатовића, док је за треће место сенћански пар  Балаж Бадиш - Борис Драговић надиграо кањишке дечаке Милована Симића и Миленка Марковића.

М. Митровић

EUR/RSD 117.5759
Најновије вести