У Алибунару посађено 3.200 садница

АЛИБУНАР: Од протекле јесени општина Алибунар посадила је 3.200 садница на својој територији, највише на ободима око насељених места, што је обезбеђено у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде.
д
Фото: Општина Алибунар

Том приликом посађена су стабла брезе, сибирског бреста, платана и друге врсте у зависности од терена садње приликом чега је консултована и струка.

- Усредсредили смо се на ветрозаштитне појасеве и на формирање одређених шумских засада око насељених места, за шта смо уложили поприлична средства и резултати се виде - каже председник општине Алибунар Душан Дакић, преносе медији.

Нове саднице налазе се у порти румунске православне цркве у Николинцима, као и у парковима. Кишни период током јесени прошле године, зауставио је на неко време садњу, а ове године на јесен садња ће бити настављена јер је обезбеђена иста количина садница.

- У акцију су се укључили и приватници, односно донатор у Селаушу који се стицајем околности доселио у нашу општину - додао је Дакић. - Овим смо увезали државу, општину и одговорне појединце који су препознали наш рад.

В. Х.

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести