У Кањижи комуналије поскупеле електронски

КАЊИЖА: Буџет општине Кањижа за 2021. годину одборници Скупштине општине усвојили су на електронској седници уочи празника.
kanjiza
Фото: Dnevnik (M. Mitrović)/Kanjiža

Планиран је буџетски оквир од 1,59 милијарду динара, што, како је саопштено, обезбеђује несметано функционисање локалне самоуправе и улагања у развојне пројекте. Одборници су електронски гласали о 35 тачака дневног реда, већином једногласно или уз мали број уздржаних.

Према речима Тибора Плетикосића, шефа одборничке групе СВМ-а, од планираног буџета за 2020. годину од 1,2 милијарде динара реализовано је 890 милиона динара. Буџетом за 2021. је планирано да се реализују инвестиције које су изостале у минулој години, између осталог обилазни пут код Кањиже, као и нова улагања.

Шеф одборничке групе СНС Милош Кравић констатовао је да је општина, због насталих ванредних околности била ускраћена за део прихода које у нормалним околностима доприносе привредни субјекти, а да су настојања свих структура локалне самоуправе да наредна 2021. година буде просперитетнија. 

Одборници су дали сагласност на програме пословања ЈП „Комуналац” из Кањиже и Привредног друштва „Потиски водоводи” из Хоргоша за 2021. годину, као и на ценовнике комуналних услуга, које ће грађани осетити већ на јануарским рачунима. Из делатности „Комуналца”, са изузетком неких услуга поскупљење цена износи девет одсто. И рачуни „Потиских водовода” за воду и канализацију од 1. јануара биће увећани. Нова цена кубика воде за грађане са месечном потрошњом до 25 кубика је са ПДВ-ом 57,20 динара.

За потрошњу преко 25 кубика за грађане и за привреду 86,99 што је скупље за пет одсто, а за јавне установе за 10 одсто. Услуга одвођења и пречишћавања отпадних вода за грађане са потрошњом до 25 кубика, кубик стаје укупно 107,04 динара. Из „Потиских водовода” предочавају да је укупан ефекат поскупљења за све кориснике девет одсто, а укинут је досадашњи попуст од три одсто који је важио за редовне платише, који уредно измирују рачуне. Поскупљују и услуге „Брантнер отпадна привреда” ДОО из Новог Бечеја за сакупљање и транспорт комуналног отпада за шест одсто.

        М. Митровић

EUR/RSD 117.1782
Најновије вести