У понедељак Фијакеријада у Црепаји после двогодишње паузе

ЦРЕПАЈА: Смотра парадних коња и фијакера „Црепајачки фијакер”, после двогодишње паузе због епидемије короне, одржаће се поново у Црепаји у понедељак 25. априла, на други дан Ускрса.
с
Фото: М.Митровић

Организатор једне од највећих фијакеријада у Србији је црепајачки Коњички клуб „Липицанер”, а главни покровитељи манифестације су Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу и Општина Ковачица, уз свесредну подршку Туристичке организације Ковачице, Месне заједнице Црепаја и спонзора.

Председник КК „Липицанер” Бранислав Јанков каже да су спремни да угосте 120 до 150 парадних запрега, а очекује се да ће њихов наступ на стадиону „Сто топола” пратити више хиљада посетилаца. Окупљање учеснике је од 10 сати, а очекује се долазак из свих крајева Србије од Суботице до Врања. Дефиле парадних фијакера домаћина и гостију који се не такмиче, одвијаће се кроз Црепају, креће у подне од „Пластике” на улазу у ово место из правца Панчева до стадиона,  где се програм наставља. Званично отварање манифестације је у 13 сати, када ће наступити и фолклорни ансамбли КУД „Свети Сава” из Црепаје.

Домаћини из Црепаје очекују бројне посетиоце, а председник Бранислав Јанков најављује да ће и на овој смотри парадних коња и фијакера  која се приређује 26. пут, најатрактивније бити надметање двопрега, али ће љубитељи коња моћи да се диве и четворопрезима и петопрезима. Он напомиње да се на овој смотри чланови КК „Липицанер” не такмиче, него се сви труде да буду добри домаћини колегама из свих крајева Србије. 

М. Митровић

EUR/RSD 117.4055
Најновије вести