У ТОКУ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ НОВОГ ЛОКАЛНОГ ПУТА У ВРШЦУ Брже и лакше путовање до најлепших делова винског региона

ВРШАЦ: Радови на изградњи новог локалног пута Велико Средиште – Мали Жам дужине 6.070 метара, започети су крајем прошле године, а у међувремену су урађена геодетска обележавања трасе, уз припремне радове.
1
Фото: Град Вршац

На тој деоници ће се, поред асфалтирања постојећег атарског пута, радити и проширење дела Фрушкогорске улице у Малом Жаму, као и део Виноградарске улице у Великом Средишту, а нова улица која ће бити израђена у Великом Средишту, спајаће улице Виноградарска и Железничка.

 – Започети су радови на асфалтирању земљаног пута, који се одваја непосредно после границе са Румунијом, а који води ка туристичким местима Гудурица, Вински пут и Манастир Средиште. Он путницима омогућава да се одмах након уласка у Србију,  после неколико километара, упознају са једним од најлепших делова вршачког винског региона. Поносна сам на наведени пројекат, који ће знатно утицати на развој винског туризма, јер се доста регистрованих винарија управо налазе на овом потезу, који су својим квалитетом поставили вршачки пут вина на високу позицију – рекла је Градоначелница Драгана Митровић, истакавши чињеницу да ће изградња наведеног локалног пута туристима доста олакшати и смањити путовање до најлепших делова винског региона.

Фото: Grad Vršac

Радови обухватају три карактеристичне деонице, док је коловозна конструкција усвојена на основу стандарда за ту врсту путева и садржи хабајући и носећи слој асфалта, затим дробљени камени агрегат,али и шљунак. Вредност наведене инвестиције износи 174.000.000 динара, без урачунатог ПДВ – а. 

Фото: Град Вршац

И. Ба.
Фото: Град Вршац 

EUR/RSD 117.0769
Најновије вести