У вртићу „Дуга” у Мартоношу замењена столарија

МАРТОНОШ: Столарија на објекту дечијег вртића „Дуга“ у Мартоношу, Предшколске суатнове „Наши бисери“ из Кањиже у потпуности је замењена, што обезбеђује бољу енергетску ефикасност. Инвестиција вредна око милион динара је реализована у оквиру сарадње Месне заједнице Мартонош, братског града Мартоноша, Алђе из Мађарске и општине Кањижа.
martonos vrtic
Фото: М. Митровић

Заменица директора ПУ “Наши бисери” Валерија Кермеци каже да је замена око 30 врата и прозора на објекту била неопходна, јер су били у лошем стању, па ће зграда бити лепша и функционалнија, тако да три васпитачице сада  имају много боље услове за остваривање васпитно образовног рада за 41 дете из овог места.

Председник Савета МЗ Мартонош Гергељ Хорват истиче да је сарадња са братским местом Алђе изузетно добра, те да је и до сада било донација за опремање основне школе у Мартоношу. Он је додао да су за замену столарије на згради вртића из Алђеа обезбедили милион форинти, што је око 30 одсто вредности инвестиције, а да је 70 одсто обезбедила локална самоуправа општине Кањижа.   

Председник кањишке општине Роберт Фејстамер наглашава да је искоришћена могућност заједничке сарадње са градом побртаимом из Мађарске.

- Овако смо могли да завршимо још један пројекат на пољу енергетске ефикасности. Долази зима и пошто су радови завршен  деца и особље вртића ће већ у предстојећим зимским данима осетити колико су бољи услови за боравак и рад - рекао је приликом обиласка вртића Роберт Фејстамер.

М. Мр.

EUR/RSD 117.0791
Најновије вести