Ученици и мештани Банатског Карађорђева сређивали центар

БАНАТСКО КАРАЂОРЂЕВО: Радна акција сређивања ужег центра у Банатском Карађорђеву окупила је протеклог викенда 80 ученика и неколико просветних радника Основне школе „Никола Тесла”, као и још око двадесетак мештана.
1

Иницијатива је потекла од самих ђака, али и чланова Савета Месне заједнице и Удружења спортских риболоваца. Од 10 до 16 часова очистили су простор око школе, цркве, забавишта, пијаце, а смећем, лишћем и разним шутом напуњено је 11 приколица.

- Када смо правили паузу уз сокиће и крем-бананице, деца су већ размишљала о томе где треба бацити нове отпатке - каже за „Дневник” члан Савета МЗ Банатско Карађорђево Смиљка Јакшић. - У априлу нас чека нова радна акција у оквиру које ћемо сређивати део око Дома културе. Посадићемо цвеће и направићемо простор где ће млади моћи да се друже.

У општини Житиште слична акција је током зимског распуста спроведена и у Српском Итебеју, а да ли ће и друга села имати сличне активности, зависи од иницијативе основних школа и руководства локалне самоуправе.

Л. Радловачки

Фото: приватна архива

EUR/RSD 117.3378
Најновије вести