Упоредо с капиталним деоницама поправљају се улице у Кули

КУЛА: Пресвлачење и проширивање коловоза новим асфалтом почело је у кулској Улици Радноти Миклоша. Реч је о првој фази радова, док друга следи наредне године, чиме ће комплетан пут бити саниран.
Општина Кула
Фото: Општина Кула

Ови радови изводе се упоредо са реконструкцијом магистралног пута Врбас - Кула коју раде „Путеви Србије” и која је вредна пет милиона евра, а Општина Кула је издвојила 10 милиона динара и почела реконструкцију неколико локалних путева у Црвенки, Липару и Кули, међу којима је и овај у Улици Радноти Миклоша.

Председник кулске општине Дамјан Миљанић каже да осим на овој локацији нов пут у Кули ће добити и грађани у Улици Милана Гроздића. -Крпљење ударних рупа обављено је у свим насељима и са пресвлачењем коловоза на поменутим местима план локалне самоуправе када је реч о путној привреди и текућем одржавању биће испуњен - рекао је председник Општине Кула.  -Осим великих инфраструктурних радова као што је уређење пута од Врбаса до Куле и кроз целу Кулу, вредности радова око пет милиона евра који су у пуном јеку, паралелно са тим раде се и условно речено, мањи послови које финансира локална самоуправа.

У Улици Радноти Миклоша ради се реконструкција и проширење пута.

- Определили смо се за пројектну опцију према којој се пут са постојећих три метра проширује на четири до пет метара ширине. Тако смо убрзали процедуру са израдом планских докумената- каже Миљанић. -Реконструкција пута у Улици Радноти Миклоша је почела од првих кућа, а не од самог пружног прелаза, због тога што је део пута у власништву Железница Србије, а део је атарски пут и да би се скратило време, јер би за овај део требало урадити пројектно техничку документацију што би одложило радове за још годину дана, одлучили смо да радимо део пута који је општинска парцела. Прва фаза биће урађена ове године, док је за идућу годину планирано да се уради и остатак пута. Радимо и друге деонице у нашој општини.

Због радова је Улица  Радноти Миклоша затворена за саобраћај код пружног прелаза.

- Није постојало друго решење осим да се улица комплетно затвори. Пут је овде био широк свега три метра и проширујемо га за метар- рекао је Миљанић и подсетио да овај пут као и пут у Улици Јосипа Крамера који је већ реконструисан претрпео велика оштећења због проласка тешких камиона иако је за њих саобраћај овде забрањен.

Упућен је апел возачима да користе алтернативни правац, а грађанима да буду опрезни приликом преласка због тешке механизације и радова који се изводе.

Асфалтираће се, вели Миљанић, и Улица Милана Гроздића, која је након радова на канализационој мрежи остала у доста лошем стању.

-Урађене су деонице у центру Црвенке, затим Липару, али и већи број ударних рупа, готово све локације које су биле дефинисане на територији наше општине за ову годину и то су кључни радови када је реч о текућем одржавању, а највећи радови су путни правац од Врбаса до Куле, где ће комплетан пут бити измењен, а биће урађене и бициклистичке стазе- каже Миљанић.

М. Сћ  

 

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести