Ускоро реконструкција дворца Хертеленди у општини Нови Бечеј

НОВИ БЕЧЕЈ: У општини Нови Бечеј данас је извршена и званична примопредаја пројектно-техничке документације, па би реконструкција дворца Хетерленди у Бочару, који припада овој општини, требало да почне у току ове године. 
е
Фото: Youtube Printscreen

Примопредаја документације представља завршну фазу пред расписивање јавне набавке. Овај пројекат подразумева не само реконструцију дворца већ и доградњу постојећих објеката као и изградњу нових, а вредност радова износи око 360 милиона динара.

Примопредаји су поред извршиоца услуге, новосадске фирме „Про-инг", присуствовали председник општине Нови Бечеј, Саша Максимовић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине, Недељко Ковачевић, наводи се у саопштењу.

Том приликом Ковачевић је нагласио да је, у оквиру новог пројекта који је рађен, промењена намена самог комплекса и да је то сада објекат који ће бити на располагању за стотину деце предшколског и раног школског узраста, односно за њихову рекреацију, едукацију и социјализацију. 

Председник општине Нови Бечеј, Саша Максимовић изјавио је да је реч о пројекту од великог значаја за све становнике Бочара али и саму општину. 

"Вредност радова ће износити око 360 милиона динара, али ће тачну вредност ипак показати јавна набавка коју ћемо расписати ових дана", додао је Максимовић.

„Оно што је кључ, дакле, не само што ће бити реконструисан дворац Хертеленди, него што ће насељено место Бочар добите неки нови живот. Дакле, не предајемо се, не попуштамо, ниједно село не отписујемо", изјавио је Максимовић. 

Јавну набавку за извршење предвиђених радова на дворцу Хертеленди спроводиће Управа за капитална улагања АП Војводине, а план је да већи део радова буде завршен у току ове године.

EUR/RSD 117.5738
Најновије вести