ВЕЧЕ АМЕРИЧКЕ КУЛТУРЕ У ЧУРУГУ Млади уз дружење стицали нова знања

ЧУРУГ: Прво тематско вече, које је било посвећено америчкој култури, одржано је у оквиру сарадње Општинске народне библиотеке “Вељко Петровић” Жабаљ и кафеа “Плато” у Чуругу.
5
Фото: ONB

Прво по реду овакво вече, осмишљено је да у пријатној атмосфери понуди посетиоцима укусе, звуке, али и нова знања и увиде о култури која је данас на један начин свеприсутна, а опет чини се недовољно позната у својој разноликости у музичком, литерарном стваралаштву, али и природним богатствима, казали су организатори. 

Догађају је присуствовао директор ОНБ Милован Мирков у знак подршке новоуспостављеној сарадњи, а програмском делу вечери су као водитељи и публика учествовали чланови Омладинског клуба ОНБ.

Фото: ОНБ

“Изузетно ми је драго када видим оволико младих људи на једном месту, са истим циљем, да уз дружење стичу нова знања и негују праве вредности, то је омладина којом се поносимо”, поручио је Мирков.

Током вечери је организован наградни квиз о културним карактеристикама држава САД, а такође, и ОНБ имала је постављен штанд са изложеним репрезентативним издањима америчке књижевности. Гости и учесници програмског дела уживали су у новим укусима, атмосфери и звуку америчког блуза и рока.

У плану организатора је да се тематске вечери о упознавању различитих култура света у сарадњи кафеа “Плато” и ОНБ наставе и буду редован део понуде културних садржаја у општини.

М. Рашић 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести