ПОЧЕО ПРЕТРЕС ЗА ПОКУШАЈ УБИСТВА У ЧУРУШКОЈ КАФАНИ Окривљен за убод ножем 

  У новосадском Вишем суду данас је почело суђење Синиши Аничићу (29) из Чуруга, окривљеном за покушај тешког убиства лане у фебруару у угоститељском локалу у том месту.
visi sud u novom sadu
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Њему се приписује да је при насилничком понашању  у присуству већег броја гостију пијан покушао да лиши живота Дарка В. задајући му ножем тешку телену повреду, након чега је отишао до породичне куће повређеног и претио укућанима, а потом и оштетио њихов аутомобил.      

-Те ноћи сам пио пуно, две до три литре алкохолних пића, а по уласку у кафић сам отишао у друштво тројице браће, од којих је један Дарко В, и пријатеља. Био сам расположен, наручивао пића, али ми је Дарков брат  Драган В. рекао да не могу тако да с понашам, као да ми је криво што ја частим, јер је и он вадио паре и био безобразан и арогантан према мени. Стекао сам утисак да он прижељкује тучу, иако се никада раније нисмо сукобљавали и породице су нам биле у добрим односима. Предложио сам да се крбамо да бих избегао сукоб с тројицом браће и намерно сам из страха пустио  да ми обори руку да бих избегао обрачун - изнео је данас у одбрани окривљени пред великим већем судије Сање Перић. - Лоше подносим алкохол, ретко пијем, али кад почнем не престајем више дана, деси се да пребацујем и не сећам се шта се десило, па се касније плашим да ће ми неко доћи да јави шта сам урадио - додао је оптужени.

Када га је заступница оптужног акта јавни тужилац Александра Радованов питала, с обзиром на то да има 27 прекршајних пресуда у којима се махом спомиње насиље у таквим стањима, зашто уопште почиње да пије када зна где то води - он је одговорио да не зна. Додао је да је те ноћи правио глупости, као и да је гризао новчанице, али да није имао намеру да убије Дарка В. нити да се посвађа с тројицом браће.

Тужитељка је нагласила да се окривљени у ранијој изјави не сећа битних момената - као да је узео иза шанка два кухињска ножа и  и да је једним убо Дарка, који се препречио између окривљеног и његовог брата Драгана. Оптужени је и јуче казао да је дуго размишао шта је хтео с ножевима, а ли да не може да каже и даље о томе.

- Не знам зашто нисам отишао кући, да сам био трезан вероватно бих то урадио- рекао је окривљени.

Сведок оштећени Драган В. изјавио је да се не придружује  кривичном прогону окривљеног и потврдио да никад није био у сукобу с њим, нити његовом породицом. Казао је за себе да је био припит, али не и отрован од алкохола, и да није желео да изазове тучу с њим, иако је био љут што га је овај вређао  

- Кад сам кренуо за њим иза шанка где је млатарао  ножевима провукао се мој брат између нас и у једном моменту се окренуо мени и изустио "Бураз, ударио ме је". Задобио је убод у пределу левог пазуха где су витални органи). Ни повређени брат Дарко се није придружио кривичном прогону окривљеног.

     Наставак претреса на којем следи саслушање преосталих сведока заказан је за  5. фебруар.

    М. Вујачић

EUR/RSD 117.0791
Најновије вести