Вожња фијакерима и школа јахања обогаћују туристичку понуду Кикинде

КИКИНДА: Туристичка организација Града Кикинде и Кикиндско коњичко удружење представили су обогаћење туристичке понуде вожњом фијакерима по најлепшим улицама Кикинде.
d
Фото: Град Кикинда

У вожњи фијакерима Кикинђани и посетиоци града на северу Баната моћи ће да уживају од 10. јула, недељом од 18 до 20.30 час, а у оквиру новог програма представљена је и новоотворена школа јахања која се налази на Старом погону 3. фабрике „Тоза Марковић”.

У промотивној вожњи која је уприличена, учествовао је и градоначелник Кикинде Никола Лукач, који је том приликом истакао да ће вожњом фијакерима и школом јахања Кикинда бити још привлачнија многобројним туристима.

- Жеља нам је да новом идејом, али и туристичком понудом, будемо што бољи на туристичкој мапи која ће бити употпуњена вожњом фијакером. Ово је такође лепа прилика да деца науче што више о коњима, а ми старији да уживамо у присуству ових племенитих животиња. Град Кикинда је туристички град врло интересантан за посету, а вожњом фијакером кроз једну од најепших улица на свету, али и другим сокацима, мислим да ће бити и више него изузетан догађај. Још ћемо много тога понудити нашим суграђанима и гостима, тако да су све идеје увек добро дошле - каже градоначелник Лукач.

Фото: Град Кикинда

Полазни пункт за фијакере ће бити на платоу код нове Градске пијаце, а вожња ће трајати око пола сата. У случају организованог доласка већег броја гостију, све информације биће доступне у Туристичкој организацији града Кикинде.

- Одлучили смо да програм реализујемо недељом после подне како би наши суграђани и сви гости моглу да вожњом фијакерима погледају град из другачије преспективе. Тада су људи слободни, а посебно власници фијакера - указала је директорка Туристичке организације Града Кикинде Јасмина Миланков.

Школа јахања ће почети 1. јула и радиће се са децом од шест до 14 година, али и са старијима од 14 година, а председник Кикиндског коњичког удружења Илија Рађеновић појашњава да су планирали да школа јахања у јулу буде бесплатна, како би видели колика је потреба самих полазника. Рађеновић је најавио да ће се тада за све заинтересоване школа јахања организовати у вечерњим терминима, што ће бити лепа прилику да науче нешто ново о јахању и коњика, као изузетно племенитим животињама.

М. Митровић

 

EUR/RSD 117.3326
Најновије вести