Жабаљски средњошколци помажу удружењу „Алтруист“

ЖАБАЉ: Удружење родитеља и хранитеља деце и омладине са сметњама у развоју „Алтруист“ у Жабљу сакупило је потребан новац и покренуло поступак лиценцирања.
Učenica Milica Bojanić, korisnica Marica Tomić i saradnica Radenka Pavlov Foto:Dnevnik.rs
Фото: Ученица Милица Бојанић, корисница Марица Томић и сарадница Раденка Павлов Фото:Дневник.рс

Нешто раније друштво се преселило на нову локацију у центру Жабља, некадашњу зграду суда, што је допринело видљивости особа са сметњама у развоју. Сада су на реду унутрашњи радови, опремање просторија и обезбеђивање функционалности кухиње и тоалета. Неочекивано, велику подршку у свим акцијама „Алтруист” добија од жабаљских средњошколаца.

Уочи празника Удружење је организовало завршну приредбу, на којој су корисницима тог удружења подељени новогодишњи пакетићи, које је, као и неколико година уназад, обезбедила жабаљска Средња школа „22. октобар“. Учествовала су деца из Предшколске установе „Детињство“ из Жабља, ученици Средње школе „22. октобар“ из Жабља, као и гости из Дечјег народног оркестра КУД „Светозар Марковић“ из Новог Сада.

Стручна сарадница „Алтруиста“ Раденка Павлов изненађена је хуманитарним акцијама које ученици жабаљске средње школе годинама организују за њих.

- Имамо срећу да имамо омладину која има толико развијену свест о проблемима са којима се сусрећу особе са сметњама у развоју, а доказ за то су многобројне хуманитарне акције и њихова љубав према нашим корисницима, које све појединачно познају - каже Раденка Павлов, додајући да се ђаци сами нуде да помогну кад год је потребно, уживајући у томе.

Фото: Гости на годишњој приредби „Алтруиста” Фото:Дневник.рс

Ученици жабаљске средње школе, већ неколико година уназад, сами се организују и обезбеде новогодишње поклоне за кориснике „Алтруиста“. Једна од њих је гимназијалка Милица Бојанић, која каже да је најсрећнија док помаже другима и да би урадила све што је потребно, само да акција успе.

- Пред Нову годину напишемо обавештење које буде прочитано у свим разредима и на тај начин сакупимо играчке за пакетиће, док нам директор школе обезбеди слаткише и грицкалице и тако сваке године, јер имамо велику жељу да усрећимо наше другаре из „Алтруиста“ – прича Милица Бојанић. - Иако је моје окружење свесно да треба да помогне другима, све је видљивије да већина данашње омладине не размишља да дели и помаже. Порука мојим вршњацима је да се освесте и помогну онима који не могу да функционишу сами.

Ученици СШ „22. октобар“ осим пакетића, припремили су и позоришну представу, чији приход је намењен „Алтруисту”.

М. Рашић

EUR/RSD 117.3294
Најновије вести