ЗАЈЕДНИЧКО УЛАГАЊЕ МИНИСТАРСТВА ЗА ЗАШТИТУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ И ОПШТИНЕ БАЧКА ПАЛАНКА Уклањање дивљих депонија много кошта

БАЧКА ПАЛАНКА: Дивља депонија у Деспотову ускоро ће бити прошлост, захваљујући сарадњи Министарства животне средине и општине Бачка Паланка. Наиме, преко конкурса овог министарства одобрена су средства од 2,8 милиона динара, док је Општина из свог буџета за чишћење и рекултивацију депоније определила 3.731.970 динара, те укупна средства достижу 6,5 милиона динара.
а
Фото: Општина Бачка Паланка

Дивља депонија је дугачка 200 метара, а широка 90 и налази се непосредно поред државног пута IIа реда, између Деспотова и Силбаша. Тамо се највише одлаже грађевински отпад, цигла, цреп, фасадни малтер, биљни и комунални отпад из домаћинстава, као и папир, стакло, пластика и старо покућство.  Сав отпад биће превезен на градску депонију у Бачкој Паланци, а багерима и булдожерима биће уклоњен површински слој земље, и превезен на градску депонију. Земљиште ће такође бити поравнато и уређено, саопштили су из општине Бачка Паланка.

– У претходном периоду уклонили смо дивље депоније у Челареву и Парагама, у сарадњи са Владом Србије и Министарством за заштиту животне средине. Добили смо и средства за унапређење енергетске ефикасности у две школе у вртићу у Силбашу и Парагама – каже председник општине Бачка Паланка Бранислав Шушница, додавши да ће сарадња са Владом Србије бити настављена, у сврху унапређења живота грађана бачкопаланачке општине.

И. Ба.

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести