Запажен успех Бечејаца на Фестивалу аматерског стваралаштва

БЕЧЕЈ: Представа „Полицајци“ пољског писца Славомира Мрожека у режији Игора Павловића и извођењу Драмског студија младих Градског позоришта Бечеј забележила је запажен успех на 6. Фестивалу аматерских и академских позоришта „Златна кулиса“ у Крагујевцу. Шест представа по избору селектора, позоришног редитеља Драгана Јаковљевића, нашло се у такмичарском делу.
pozoriste bioskop publika pixabay
Фото: pixabay.com

Фестивал је требало лане да се одржи, али због актуелне епидемиолошке ситуације је отказан, а сада је први пут организовано онлајн издање. Из тог разлога је слоган „Удахни слободно“ промењен у „Загрли ме снажно“. Радила су два жирија: стручни и жири учесника. Будући да су прегледни снимци свих шест такмичарских представа, нама су припале три награде. Представа је добила награду за најбољу режију, затим као друга најбоља представа фестивала и специјалну награду за колективну игру, пренела нам је одлуку жирија једна из десеточланог глумачког ансамбла Гордана Адамов.

Занимљив податак је да се, по избору селектора, на Фестивалу нашла представа „Полицајци“ Славомира Мрожека у извођењу два ансамбла. Поред бечејског, истом представом наступило је и Позориште „Јанко Веселиновић“ из Богатића.

Преостале представе са фестивала су: „Шта је собар видео“ (Џо Ортон) Културни центар Градског позоришта Смедеревска Паланка, „Мирис живота уназад“ (Ромен Гарија), Академско позориште СКЦ Ниш, „Гардеробер“ (Роналд Харвуд) „Театар 5“ Београд и „Отворено у безнађу“ (Р. Барт, В. Борхерт, Т. Браш, Ф. Ниче, М. Плетел, А. Стриндберг) Драмски студио АКУД „Соња Маринковић“ Нови Сад.

В. Јанков

EUR/RSD 117.3664
Најновије вести