Завршена реконструкција вртића у Сонти

СОНТА: Пошто су окончани сви радови на комплетној реконструкцији и санацији вртића „Љубичица“ у Сонти,  је овај објекат који ради у склопу Предшколске установе „Пчелица“ Апатин посетила председница општине Апатин, Дубравка Кораћ са сарадницима.
д
Фото: Општина Апатин

Према њеним речима, општина Апатин је за ову намену издвојила више од 25 милиона динара.

- Изузетно сам срећна што смо данас у прилици да отворимо овај вртић који је био у изузетно лошем стању, а сада је комплетно реновиран. Тиме смо наставили наш велики пројекат у оквиру којег смо пре овог, реновирали још два вртића у селима наше општине, тако да су сада сви припремљени и онакви какви треба да буду за пријатан боравак свих малишана. Реконструкција је коштала преко 25 милиона динара и комплетно је завршена. Купљена је нова опрема, тако да заиста мислим да ће малишани бити срећни у овом новом простору - рекла Дубравка Кораћ.

У име Предшколске установе „Пчелица“ општини се на издвојим средствима за реконструкцију захвалила Милка Слијепчевић, педагог ове установе.

- Полудневни боравак у овом објекту тренутно користи 42 детета узраста од четири до шест и по година, и већина њих похађа припремни предшколски програм. Објекат у Сонти нам је до сада био леп али дотрајао, јер је изграђен 1976. године. Реконструкција је урађена тако да су сада просторије и намештај заиста примерени детету. То нам је врло важно због правилника које морамо да испунимо. Физички услови и простори у којима деца живе су јако важни за њихов развој и напредак - објаснила је Милка Слијепчевић.

Фото: Општина Апатин

Председник Савета МЗ Сонта Саша Крстин је рекао да је став свих мештана села, да је ово објекат од виталног значаја за село, и додао да је на реду изградња пијаце.

Председница општине Апатин је приликом посете сонћанском вртићу рекла да ће приоритет општине Апатин у наредном периоду када је у питању образовање, бити улагање у основне школе.

- Идеја је да коначно некако обезбедимо комплетна срества за санацију ОШ „Жарко Зрењани“ у Апатину, која је тренутно највећи проблем у општини. Потреба су нам огромна средства, а због читаве ситуације са ковидом она су била преусмерена на здравствене центре. Ја се искрено надам да ћемо у току наредне године обезбедити коначно средства. Имамо одређене преговоре са Покрајинском владом на ту тему и то је заиста  највећи циљ у наредном периоду. Друга ствар на којој ћемо радити се односи на енергетску ефикасност школских објеката. Циљ нам је да сви објекти у наредној години почну да се греју на гас јер садашњи енергенти који користе нису у складу са еколошким стандардима - закључила је Дубравка Кораћ.

В. Х.

 

EUR/RSD 117.5777
Најновије вести