Житиште добило тениски терен

ЖИТИШТЕ: Све је више тениских терена у Србији, па тако и у средњем Банату, а однедавно је један изграђен и у Житишту, и то у приватној режији.
1
Фото: Dnevnik.rs

У функцији ће бити од пролећа идуће године. Предузетник Никола Пешут из Житишта остварио је сан да у свом месту и на свом имању, изгради тениски терен. И не само то, намера му је да се у овом банатском месту, општинском седишту, формира тениски клуб.

-Тенис је све популарнији спорт, и хтео сам да млади овде имају прилику да играју не само фудбал и кошарку, већ и тенис. Показало се, Новак Ђоковић и остали наши тенисери најбоља су потврда да наша омладина има талента и за тенис, а не само колективне спортове. Изградњом тениског терена желим да помогнем да овде ничу неки нови врхунски тенисери – каже Пешут.

Он не заборавља ни на старије, који би желели да се само рекреирају.

- Сви који буду хтели да се разоноде, или да имају добар кондициони тренинг са рекетом у руци, овде ће моћи да то себи приуште – вели Никола.

Терен је у завршној фази опремања, подлога му је шљака, ограђен је, а имаће и рефлекторе. Званично ће стартовати на пролеће. Како је терен на отвореном, све активности на њему зависиће наравно од годишњег доба и временских прилика.

Ж. Б.

 

EUR/RSD 117.5935
Најновије вести