Зрењанинска компанија „Ум-Инг” уручила донацију одељењу неонатологије

ЗРЕЊАНИН: Вредну опрему донирала је јуче реномирана зрењанинска компанија „Ум-Инг“ Одељењу неонатологије Опште болнице „Ђорђе Јоановић“.
zrenjanin, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Опрема је купљена у оквиру хуманитарне кампање коју је „Ум-Инг“ организовао заједно са академским сликарима, учесницима ликовне колоније коју ова компанија традиционално организује. Из фонда слика, који је формиран од сликарских радова у претходним годинама рада колоније, велики део понуђен је на аукцији организованој у Културном центру Зрењанина, у јануару ове године. Одзив, првенствено зрењанинских угледних привредника, био је веома добар, продато је 47 слика и прикупљено чак 600.000 динара.

- Захваљујем се Бориславу Умићевићу из компаније „Ум-Инг“, који је био иницијатор ове веома лепе акције. Добили смо апарате који су потребни за још бољи рад нашег одељења. Хвала и сликарима који су били спремни да своје слике уступе за аукцију, као и зрењанинским привредницима који су били спремни да на њој учествују. Ми смо од донираних средстава купили микроанализатор, апарат који из капи крви новорођенчета одређује битан фактор потребе за лечењем. Тако ће наше бебе, на најбезболнији начин добити адекватну дијагнозу и по потреби лечење – каже др Свјетлана Ждрале, педијатар, шеф одсека неонатологије у зрењанинском породилишту.

Она напомиње да је набављен и стерилизатор, затим ињектомат намењен баш за новорођенчад, а набављени су и ларингоскоп, два отоскопа, амбу-маске, фото лампе, заштитне маскице за бебе…

Борислав Умићевић, који је у име компаније „Ум-Инг“ уручио донацију, нагласио је да је импресиониран амбијентом у одељењу неонатологије.

- Сада видим колико је добра била наша одлука да помогнемо рад овог одељења. У овој акцији, иначе, учествовали су сви сликари, који су се окупљали у петогодишњем раду колоније „Ум-Инг“. А срећан сам и што је одзив наших привредника и појединаца био веома добар па је прикупљено преко 600.000 динара. Захваљујем се и Изабели Киш на одличном вођењу аукције – нагласио је Умићевић.

Он је најавио наставак сликарске колоније коју организује компанија „Ум-Инг“, али и наставак хуманитарних активности, као што је била ова акција.

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.4618
Најновије вести