Амира Медуњанин и “симфоничари” снимали у СНП-у

Војвођански симфонијски оркестар, у сарадњи са Музичком омладином Новог Сада, маестрална Амира Медуњанин и Микица Јевтић за диригентским пултом, снимали су "концерт" чије сегменте ће публика ускоро имати прилике да види на нашим друштвеним мрежама, поручују “симфоничари”, објављујући фотографије с овог догађаја.
amira medunjanin
Фото: Dnevnik.rs

Током прошле недеље Амира Медуњанин и Војвођански симфонијски оркестар, под управом маестра Микице Јевтића, вредно су радили на пробама, да би у четвртак, 17. децембра на сцени Српског народног позоришта, снимили петнаест песама.

- Реч је новом материјалу, аранжманима написаним за симфонијски оркестар и то нумера с Амириног последњег албума “Фор Хим анд Хер”, објављеног у јуну ове године, у којима уметница нежно и достојанствено оживљава песме Томе Здравковића и Силване Арменулић. Ту се неизоставно нашло и неколико традиционала, опет у другачијем, Амирином јединственом руху и стилу – објашњавају у Музичкој омладини Новог Сада. - Ово је још једна сјајна сарадња и нова уметничка прича Музичке омладине Новог Сада и Војвођанског симфонијског оркестра и наставак традиције концерата диве Балкана и нашег најбољег оркестра, у којима, увек крајем године, сви истински уживамо у магији Амириних дубоко емотивних интерпретација.

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести