Ал Паћино први пут у ТВ серији

ЊУЈОРК: Славни амерички глумац Ал Паћино, први пут у својој, више од пет деценија дугој глумачкој каријери, игра у ТВ серији коју од данас приказује Амазон Прајм Видео.
1
Фото: Youtube Printscreen

Радња серије 'Хантерс' смештена је у Њујорк 1977. Прича прати Мејера Офермана којег игра Паћино, који је вођа групе ловаца на нацисте који је преживео холокауст.

Он открива да у Сједињеним Државама у тајности живе стотине високих нацистичких званичника који планирају да успоставw Четврти Рајх. Задатак 'ловаца' је да их 'извуку' из њихових склоништа и приведу правди.

Серија је надахнута истинитом причом и посвећена је покојној баки творца серије Дејвида Вејка, која је преживела холокауст.

"Никада досад нисам снимао серију од 10 епизода. Дакле, то је нешто попут 12-сатног филма", рекао је Ројтерсу Паћино, који у априлу навршава 80 година.

Паћино је на овогодишњој додели Осцара номинован за најбољу споредну мушку улогу у филму "Ирац".

Редатељ серије Дејвид Вејл желео је да исприповеда причу своје баке, њена искуства из рата о којима му је говорила док је био дете.

"Ово је својеврсно 'љубавно писмо' мојој баки", рекаи је Вејл.. "Желео сам пренети њену причу следећој генерацији и подучити људе о холокаусту како бисмо спречили да се тако нешто икада више понови".

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести