Бацић: Био је изазов играти Лепу Лукић

БЕОГРАД: Гошћа нове епизоде видео серијала "Танјуг Рефлектор" била је глумица Оливера Бацић која је говорила колики је за њу био изазов и част да игра певачицу народне музике Лепу Лукић у филму "Тома" редитеља Драгана Бјелогрлића.
o
Фото: Tanjug (Zoran Žestić)

Лик Лепе ми значи много, зато што је то у мојој каријери жанровски другачија улога и био је изазов одиграти такву певачку легенду, рекла је Бацић.

Највећи изазов у припреми улоге био је избор да ли ће Бацић имитирати или дати своје виђење Лукић, у биографском филму о певачу и композитору народне музике Томи Здравковићу (1938-1991).

У договору са Бјелогрлићем, Бацић тумачи певачицу из "неке своје енергије, али са њеним карактерним особинама и свиме што носи као дива".

Припреме за улогу су текле кроз разговоре са колегама глумцима, који су јој чак слали снимке Лукић, на којима је могла да "види колика је звезда била седамдесетих и како је носила славу".

Лепу Лукић нажалост нисам упознала, није било прилике за то. Надам се на премијери или после да ћемо чути коментаре, рекла је глумица филма чије се прво приказивање очекује 20. августа на Сарајево филм фестивалу.

Према њеним речима, почетак сарадње са редитељем Бјелогрлићем, већ снимање првог кадра, обележила је "велика трема".

Пожелела сам да му пружим руку, кад се кадар завршио, и кажем: ''Драгане, много вам хвала на указаној прилици, ево, не морамо даље! Ја сам свесна да не могу''. Али он је тако велики да је то препознао и одмах реаговао. Сваки следећи кадар сам потпупно опуштено радила, рекла је Бацић.

Публику у "Томи" очекује "јака емотивна прича" која ће, како Бацић очекује, надоградити Здравковићев статус, и омогућити новим генерацијама да га препознају и кроз његов "боемски моменат".

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести