Бесплатан пут на фестивал у Венецију за филмофиле

БЕОГРАД: Европски филмски изазов, такмичење које филмофилима пружа шансу да посете неке од најпрестижнијих филмских фестивала у Европи, наставља се 10. јуна и трајаће до 12. августа, најавили су из организације фестивала Белдокс који је партнер целог пројекта у Србији.
venecija filmski festival
Фото: Youtube Printscreen

Нови круг европског филмског изазова позива учеснике да током 10 недеља одгледају 10 европских филмова, поставе фотографију као доказ да су филм одгледали и сакупљају бодове.

Сваки европски филм доноси им 4 бода док се свака различита платформа награђује са 3 поена.

Платформа може бити биоскоп, филмски фестивал, тв канал, ВоД платформа или било који легалан вид приказивања.

Највечи филмофил или особа са највечим бројем бодова у овом кругу осваја путовање на филмски фестивал у Венецији.

Сходно ситуацији изазваној вирусом КОВИД 19, уколико дође до отказивања фестивала или путовање у Италију не буде могуће у датом тренутку, победник или победница као награду добиће годишњу претплату на сајту и пројектор, како би у свом дому могли да уживају у омиљеним филмовима.

European film challenge се истовремено одвија у 8 евроских земаља: Србији, Босни и Херцеговини, Северној Македонији, Чешкој, Шпанији, Португалу, Литванији и Летонији.

Организатор такмичења у Србији је Међународни фестивал документарног филма Beldocs који се ове године одржава од 3. до 10. септембра.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести