Биковић: Филм "Хоћу мужа" је лепа прича о еманципацији

БЕОГРАД: Гост нове епизоде видео серијала Танјуг Рефлектор био је глумац Милош Биковић који је говорио о свој улози у руској комедији "Хоћу мужа", као и предстојећим пројектима попут филма редитеља Слободана Шијана.
Танјуг/Драган Кујунџић
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

Биковић је рекао да је филм, у коме игра поред руске глумице Кристине Асмус, првобитно требало да се зове "Хоћу мужа, хоћу да се удам у инат бившем", али да су аутори схватили да је предугачко за публику.

"Постоји једна сцена где имам перику. Нешто смо доснимавали, ја сам ушао у други пројекат и тад сам се ошишао. Сваки од ликова је имао ту ситуацију, сви главни глумци у понекој сцени имају перику. Интересује ме да ли ће публика провалити која је сцена?", открио је Биковић.

Српски глумац је рекао да му је драго што уместо доасадашњих улога типова који су лаки са женама и варају их, и поборници су полигамије, овде игра "први пут човека који је потпуно смотан, који не разуме своје осећање", а професор је психологије.

"Руси кажу: ''Обућар без обуће''. Неко ко је доктор за осећања али сам себе не разуме, што јесте комична ситуације за себе", сматра Биковић.

"Хоћу мужа" радила је екипа одговорна за "Слугу" који је са Биковићем у главној улози био најгледанији руски филм свих времена.

Његов редитељ Клим Шипенко сада је продуцент са Биковићем комедије "Хоћу мужа", а српски глумац подсећа да је његов пријатељ добитник "руског Оскара" и прошле године је први у свету снимао филм у свемиру.

"Хоћу мужа" режирала је Шипенкова супруга Соња Карпунина, а Биковић истиче да му је драго што је почео сарађивати са редитељкама и добио прилику да види "како жене из другачијег угла неке ствари посматрају".

"Драго ми је што је овај филм код публике изазавао овакве реакције у Русији, а и на премијери (на ФЕСТ-у). За Соњу је ово јако важан корак. Неколико година је чекала са дебитовање. Родила је дете, бринула се, док је њен муж постао најзначајнији редитељ данасњице у Русији. За њу је то био велики притисак и јако јој је било стало да овај филм успе", приметио је Биковић.

Напоменувши да се трудио да буде подршка Карпуњиновој на снимању које је портекло уз много потешкоћа због буџета и уклапања термина, Биковић је нагласио да је редитељка "све то изнела, издржала и успела".

"Поносан сам као се изборила. Настајање овог филма је лепа прича о креативној еманципацији у најлепше могућем смислу", рекао је српски глумац.

Биковића ове године очекује завршетак рада на новом Шијановом филму "Буди Бог с нама" и истиче да се ради о комплексном остварењу а да је њему лично велика част што ради са таквим великаном. Према његовим речима, очекује га овог лета и серија "Јужни ветар", у току су преговори о наставку филма "Слуга", док му у Русији излази и серија "Рибе".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести