Биковић: Кан је село баш као и Равно Село

РАВНО СЕЛО: Кан је село баш као и Равно Село, али је постао центар филмске индустрије зато што се фестивал тамо одржава већ деценијама, рекао је Танјугу глумац Милош Биковић, пред отварање филмског фестивала вечерас у Равном Селу. 
bikovic
Фото: Tanjug

Биковић је специјални гост фестивала, а пројекција филма "Лед", у којем он игра једну од главних улога, отвориће филм фестивал Равно Село.

Наш познати глумац са изузетном каријером у Русији напоменуо је да је његова дужност да дође у места какво је Равно Село, како би промовисао културу. 

"Свуда су људи жељни културе, било то у Равном Селу или у Паризу. Већина аутентицних аутора потиче из малих места као што је Равно Село и сасвим је очекивано да, управо у тим местима, промовишу културу. У Русији, кажу, служим позоришту, а сваки уметник треба да служи уметности којом се бави. То ја чиним вечерас", рекао је Биковић и додао да се нада да ће у неким журналима о почетку фестивала бити помињано његово име. 

Једном ће неко, после 50 година, говорити да је неки глумац Милош Биковић био гост на другом издању славног филмског фестивала у Равном Селу, поручио је Биковић. 

Он је истакао да га у наредном периоду очекује много премијера филмова које је снимио у последњих годину дана. 

"На јесен ме очцекује премијера филма ''Јужни ветар'', затим почетком следеће године такође премијере остварања ''Балканска међа'' и ''Кома''. Тренутно радим и серију и филм ''Има после'' и ''То је све ок", рекао је Биковић. 

О успешном избегавању интересовања јавности за његов приватни живот, славни глумац каже да је све у пристојности. 

"Хиљаду пута сам медијима поновио да не треба да се интересују за мој приватни живот и већина њих то поштује - како сам ја пристојан према њима, тако су они пристојни према мени, на обострано задовољство", нагласио је он. 

Оснивач Равно Село филм фестивала Лазар Ристовски казао је да је да ће ускоро то место добити свој нови Дом културе.

"Већ ме комшије по селу подсећају да још увек нисам изградио нови Дом културе..Овај стари изгорео је пре две године, а филмски фестивал покренуо сам не би ли скренуо пажњу јавности да је та установа потребна Равном Селу", додао је Ристовски.

Обезбедили смо новац за главни пројекат, након тога иде тендер за извођаче и надам се да ће Равно Село ускоро добити нови Дом културе, указао је он. 

Говорећи о филму који тренутно снима, Ристовски је напоменуо да су велика очекивања јавности за остварење које слика славну српску војску у изазовима Првог светског рата. 

"Филм ће се дефинитивно звати Краљ Петар Први. Остало нам је још месец и по дана снимања, а моји апели за додатно финансирање тог пројекта за сада нису уродили плодом. Понављам још једном да нам недостаје новац али, како сам се извукао из многих захтевних ситуација у животу, учинићу то и овај пут" рекао је Ристовски. 

Равно Село филм фестивал траје до 25 јуна. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести