Бојану Вулетићу прва награда 41. ФФС

ВРЊАЧКА БАЊА: Прва награда 41. Фестивала филмског сценарија у Врњачкој Бањи припала је Бојану Вулетићу за филм „Реквијем за госпођу Ј“, саопштио је жири.
mirjana karanovic rekvijem
Фото: Youtube Printscreen

Друга награда је припала Вулету Журићу за филм „Слепи путник на броду лудака“, а трећу деле Димитрије Војнов за „Јесен самураја“ и Иван Мариновић за остварење „Игла испод прага“.

Жири, у саставу Филип Даутовић (председник), Стеван Филиповић и Милан Јелић, оценио је да Вулетићев сценарио „хирушки прецизно дисецира причу о депресији једне од нас - жене изгубљене у лимбу транзиције, којој, изгледа, нема краја“. 

Без имало патетике, са минималним драматуршким средствима, филм успешно генерише јаку емоцију, што одавно нисмо имали прилике да видимо и доживимо у нашој кинематографији, наведено је у образложењу.

Специјална награда фестивала додељена је филму „Афтерпарти“, сценаристе и редитеља Луке Бурсаћа, за „експериментисање са традиционалном драматуршком формом и аутентичан, готово документарни, приказ живота и прикљученија београдских клабера“. 

Жири критике, у саставу Владимир Џудовић, Срђан Јокановић (председник) и Мирољуб Дугалић, доделио је награду „Славко Лазаревић“ листа „Илустрована политика“, такође, Луки Бурсаћу за остварење „Афтерпарти“.    

Жири града домаћина 41. Фестивала филмског сценарија у саставу: Дане Станојчић, заменик председника Скупштине општине Врњачка Бања, Иван Трифуновић, директор Туристичке организације Врњачка Бања и Нина Стаменић, директор хотела „Соларис ресорт“ доделио је реплику римског новчића глумцу Милану Васићу за изузетан допринос афирмацији фестивала.

Фестивал филмског сценарија завршава се вечерас уручењем награда и приказивањем ван конкуренције филма „На млечном путу“ Емира Кустурице.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести