"Довлатов" од 28. априла у Комбанк дворани

БЕОГРАД: Руско-пољско-српска копродукција, филм "Довлатов" редитеља Алексеја Германа млађег, након приказивања на 46. Фесту, наћи ће се на редовном репертоару Комбанк дворане од 28. априла.
dovlatov
Фото: Промо

Ово остварење приказује шест дана живота бриљантног писца који види далеко преко крутих граница Совјетског Савеза седамдесетих година прошлог века.

Филм "Довлатов", у коме главну улогу игра српски глумац Милан Марић, приказан је у главном такмичарском програму овогодишњег Берлинског филмског фестивала, где је наишао на позитивне оцене филмске критике.

Радња филма дешава се у Лењинграду новембра 1971. године. 

Званични медији редовно одбијају ироничне текстове писца Сергеја Довлатова, јер његов поглед на ствари и људе није пожељан. Његове колеге имају сличне проблеме, међу њима и Јосиф Бродски који бежи из земље. 

Сергеј одлучује да остане и води нормалан живот са супругом и ћерком. 

Жели да пише о животу радника на бродоградилишту или телима тридесеторо деце убијених за време Другог светског рата која су откривена приликом изградње метроа.

Марић је "Довлатова" описао као филм о одлукама, храбрости, могућностима и немогућностима, о борби етике и реалности, о љубави, слободи, те о једном специфичном човеку у специфичном времену, о принципима и неодустајању.

Током прва четири дана филм "Довлатов" у биоскопима у Русији видело је више од 300.000 гледалаца.

Приказивање филма "Довлатов" у реновираној Дворани Дома синдиката почиње дан након свечаног отварања.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести