„Државни службеник” од 10. октобра на Суперстар ТВ

Нових 12 епизода друге сезоне акционе серије „Државни службеник” Предрага Гаге Антонијевића, у продукцији компаније „Телеком Србија”, која приказује живот и посао агента Лазара Станојевића, чији је живот подељен између пословних и породичних обавеза, моралних и професионалних дилема, почеће да се емитује 10. октобра суботом и недељом од 21 сат премијерно на каналу Суперстар ТВ и репризно на Пинк телевизији.
1
Фото: Промо

Серијал је у првој сезони заправо приказао живот и посао агената тајне службе у околностима савремене обавештајне и опште геополитичке ситуације и пратио је њихову борбу са свакодневним претњама којима је изложена безбедност наше земље. У фокусу првог дела серије била је борба с исламистичким тероризмом, а овога пута служба након бомбашког напада, којим се завршава прва сезона, суочиће се са сајбер криминалом као савременом претњом по безбедност земље и грађана и утицаја друштвених мрежа.

Прича серије се наставља на прву сезону, а у изјави за Дневников ТВ магазин један од редитеља Мирослав Лекић рекао је да се радња у другој сезони дешава неколико месеци по завршетку првог дела.

– Појављују се нови ликови, али и даље велика пажња је на психолошкој борби јунака, агената и колико рад у служби утиче на њихов приватан живот. Морам да признам да смо имали терет великог успеха прве сезоне, али мислим да смо успели да достигнемо исте стандарде, ако не и да их премашимо – истакао је Лекић и додао да нам друга сезона доноси више акционих сцена него што их је било у претходној. – С те стране ће бити много узбудљивије и атрактивније за гледаоце. Било је неколико глумачки и технички веома захтевних сцена, са доста глумаца, каскадера, пиротехнике и специјалних ефеката. И сами услови на снимању су били доста захтевни јер смо све снимали зимус, углавном ноћу, на отвореном простору, али успели смо на крају.

Поред Мирослава Лекића режију и прве и друге сезоне потписује и Иван Живковић, док је сценарио за причу о агентима који скривени од очију јавности штите домаће интересе и уклањају претње по Србију, чувајући безбедност њених грађана, написао Димитрије Војнов. И у наставку приче публика ће у главним улогама гледати Милана Марића, Жарка Лаушевића, Александра Берчека, Ненада Јездића, Небојшу Дугалића, Вају Дујовић, Марту Бјелицу, Љубомира Булајића, Радована Вујовића и све остале ликове које је заволела у првој сезони.

Овога пута главно појачање биће глумац Никола Ракочевић, који, како сазнајемо, игра Стефана, програмера и хакера који жели да сруши цео државни систем.

– Занимљиво је да ја у стварном животу уопште не користим друштвене мреже и генерално интернет веома слабо, а у серији глумим власника једне од најуспешнијих ИТ фирми у земљи, веома модерне компаније која се бави сајбер делатностима – рекао је за наш лист глумац  Никола Ракочевић и додао да и поред стеченог богатства и значајног капитала његовом лику новац није довољан. – Он жели да се забави, да се „игра“ у виртуелном свету и искористи свој сајбер бизнис и знање како би осетио додатни адреналин и сатисфакцију. Десиће се занимљиви заплети и обрти који ће сигурно заинтригирати гледаоце.

Осим Ракочевића, у наставку серије „Државни службеник” гледаоци ће упознати и нове ликове које ће играти Аљоша Вучковић, Петар Бенчина,Танасије Узуновић, Мики Крстовић, Ирфан Менсур, Ида Кешкић и други. Главни глумац у серији Милан Марић је раније за медије открио да ће се цела друга сезона базирати на великом обрту који се десио управо кроз његов лик на самом крају прве сезоне, када је Лазар сазнао да је његова жена такође део државне службе и да је задужена да га прати. Тако ће гледаоци пратити узбудљиву причу о даљем Лазаревом животу који се мења из корена. У фокусу је његова унутрашња борба с догађајем који је претходио завршници прве сезоне. Гледаоци ће у другој сезони сазнати да ли ће Лазар остати у државној служби, али и уз своју супругу или ће се повући.

Иначе, серија је унела нове стандарде на домаће екране и већ по првој епизоди прикупила велики број симпатизера. То је прва српска серија која се бавила тајним службама и државном безбедношћу, а по речима сценаристе Димитрија Војнова у питању је фикција која говори истину. Војнов је тада најавио да је друга сезона серије веома актуелна јер је антиципирао неке догађаје који су сада почели да се обистињују, па серија стиже у правом тренутку.

В. Бијелић

фото: Промо

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести