Ђуровић: Филм "Индиго кристал" говори о избору правих вредности

БЕОГРАД: Гост нове епизоде видео серијала Танјуг Рефлектор био је глумац Милош Ђуровић који је говорио о својој улози у филму "Индиго кристал" редитеља и сценаристе Луке Михаиловића.
Танјуг/видео/Милош Ђуровић
Фото: Танјуг/видео/Милош Ђуровић

Ђуровић је рекао да у "Индиго кристалу" игра Марета, "момка који је растао са свиме што му треба, има све могућности да удовољава својим жељама и главни мотив му је уживање".

"Такви ликови често не заврше добро, јер не размишљају унапред о последицама проблема које праве", рекао је глумац.

Према његовим речима, гледаоци нарочито млађи имају прилику да виде да "треба бити борац и бирати слободу, али и праве вредности".

У представи "Валцер поручника Нидригена" у позоришту "Мадленијанум", Ђуровићу је највећи изазов био да изнесе улогу која је све време трпна, пошто се његов лик  "бори изнутра и покушава да издржи и избори се за своју идеју, а многи га спречавају у томе".

"У једном тренутку сам помислио да играм џак за ударање и било ми је интересантно како издржи да га не разруше, а да пружа отпор", навео је Ђуровић.

У Народном позоришту у Вршцу Ђуровић игра насловну улогу у представи "Дон Жуан",  где је сарађивао са младим северномакедонским редитељем Андрејом Цветановским.

Ђуровић је рекао да је био изазов да споје и драматуршки прилагоде Молијера и Кафку.

"Био је изазов да уметнемо неке ствари које у оригиналу не постоје. Како кореспондирају једно са друигм. Мислим да смо успели у томе", оценио је глумац.

Поред позоришта, телевизије и филма, Ђуровић ради на синхронизацији цртаних филмова, даје гласове рекламама а воли и рад на радију, и истиче да "отворени приступ послу пружа огроман спектар могућности".

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести