Ева Рас и Јоаким Тасић у европском хорору "Вампир"

БЕОГРАД: Глумица Ева Рас и млади глумац Јоаким Тасић наћи ће се у новом европском филму "Вампир“ британско-српско-немачке продукције у режији Бранка Томовића, немачког аутора српског порекла, сазнаје Танјуг.
e
Фото: Youtube Printscreen

У плану је да се ово хорор остварење снима на лето на енглеском језику на локацијама у Србији, а продуценти су Милош З. Вучковицћ, Жан-Луј Александер и Дина Викерман.

Филм прати причу Арнаута (Томовић), који, након што је у Лондону сведочио злочину, покушава да нађе погодно место за скривање. Убрзо добија понуду за посао од шармантне, али сурове Весне (Горица Регодић) да се брине о гробљу у удаљеном малом селу у Србији.

Арнаут убрзо почиње да има ноћне море и визије у којима га често посећује мистериозна, старица Драга (Ева Рас), која му открива мрачне тајне.

Једини који покушава да му помогне и сачува му живот је млади сеоски свештеник којег тумачи Јоаким Тасић.

Томовић је немачки глумац српског порекла, који је остварио улоге у филмовима попут франшизе “Борн” и “Into the Woods”, а “Вампир” му је први дугометражни филм за који је радио и режију и сценарио.

"Наш филм је инспирисан причама о вампирима и мистериозним догађајима у Србији почетком 1700. године. Из тог времена потичу легенде о првим вампирима који су потекли са тих простора. Иако је ''Вампир'' постављен у модерно доба, заснован је на тим митовима, сујеверјима и фолклору”, објашњава Томовић.

У филму глуме и Јудит Георги (“Jojo Rabbit”) и српски глумац Немања Бајић, а за музику је задужен награђивани композитор Марк Ешворт.

Томовићеви претходни кратки филмови ("Црвени“, "Мирис бензина“), као и он сам за глуму, освојили су бројне награде и номинације на престижним фестивалима, укључујући квалификационе фестивале за БАФТА и Европске филмске награде.

Као глумац је дебитовао 2001. у филму “Remote Control”, а глумио је и у “Амор Фати” с Предрагом Бјелцем, као и са Маријом Каран у филму “Таксиста”.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести