„Фантастична жена“ од четвртка у биоскопима

БЕОГРАД: Остварење “Фантастична жена” редитеља Себастиана Лелиа, награђено Оскаром за најбољи страни филм, биће премијерно приказан 24. маја у биоскопу Синеплекс (Ушће), након чега ће бити на редовном репертоару биоскопа, најавио је Fame solutions.
fantasticna zena
Фото: Youtube Printscreen

Филм, који је поред Оскара освојио још 23 награде на престижним филмским фестивалима, говори о снажној, борбеној жени, која се, након губитка вољене особе, супротставља свету који је осуђује и дискримише, и поред свега, тражи лепоту у свему. 

Ово је дефинитивно једна од најтежих ствари које сам радила у животу, али и најзахвалније искуство за мене, каже Даниела Вега која тумачи главну улогу. 
Вега је истакла да је била велика част радити са Лелиом, да је у питању одличан пројекат, а посебно је захвална свом партнеру у филму Франциску Рејесу.
Како је и сам редитељ рекао, овај филм је отворио врата слободе и великих стилских могућности. 

Волео бих да се гледаоци повежу са Марином. Без обзира на лична убеђења, вредности, визију света, желео бих да је разумеју, да саосећају с њом. Желим да гледаоци буду отворени ка изазовном путовању које носи овај филм и да то чине отвореног ума. Желим да пронађу лепоту у свему што их окружује, рекао је Лелио. 

Марина је млада конобарица и будућа певачица, Орландо има своју штампарију и планирају заједничку будућност. 

Међутим, Орландо изненада умре и Марина остаје потпуно сама, под притисцима и оптужбама Орландове породице, али и полиције која почиње да истражује њену евентуалну умешаност у Орландову смрт. 

С друге стране, Орландова бивша жена јој забрањује да присуствује сахрани, док је Орландов син избацује из стана. 

Имајући у виду да је Марина трансродна жена, за већи део Орландове породице њен сексуални идентитет је срамотан и ненормалан. 
Марина тада одлучује да се супротстави његовој породици и друштву и покаже им ко ја она заправо - сложена, снажна, искрена и фантастична жена.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести