Фестивал европске студентске анимације овог викенда

БЕОГРАД: Фестивал европске студентске анимације - ФЕСА биће одржан 26. и 27. августа у Великом барутном магацину на Доњем граду, најавило је Јавно предузеће "Београдска тврђава", које шесту годину за редом организује ту манифестацију.
Bioskop_Jadran-0980-A_Erski (2).jpg
Фото: Dnevnik.rs

Овогодишња тема такмичења је "Ритам (око нас и у нама)", а на конкурс је пристигло 109 студентских анимираних филмова из 14 европских земаља и 17 школа анимације.

Селекциона комисија је изабрала 28 филмова за два такмичарска програма.

Осим награде за најбољи анимирани филм, биће додељена и награда за најбољу анимацијску технику, као и специјалне дипломе за сваку од пет категорија: категорија А - филмови до 5 минута, категорија Б - филмови од 5 до 30 минута, категија Ц - експериментални анимирани филм, категорија Д - рекламни филм или музички спот, категорија Е - филм за децу.

У оквиру фестивала додељује се и награда САЕ института Београд која се састоји од тромесечног курса компјутерске анимације за студенте који живе у Београду. 

Фестивал ће имати и пратећи програм, који ће делом бити организован на Факултету примењених уметности у Београду. 

Циљ фестивала је промоција уметности анимације европских земаља, међународна сарадња и размена искустава, као и стварање услова који ће омогућити младим генерацијама да изнађу нове концепте и технике, наводе организатори.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести