Филм "Енклава" поново у немачким биоскопима

БЕОГРАД : Филм "Енклава" сценаристе и редитеља Горана Радовановића поново стиже у биоскопе широм Немачке, објављено је на сајту Филмског центра Србије.
11
Фото: Youtube Printscreen

Радовановићев филм ће бити дистрибуиран у склопу посебног програма "17 циљева -могућа будућност" коју у име БМЗ-а (Bundesministerium für wirtsćaftliće Zusammenarbeit und Entwicklung)    у дело спроводи "Vision Kino Netzwerk für Film und Medienkompetenz"  у сарадњи са u saradnji sa "Engagement Global-Service für Entwicklungsinitiativen"-om.

Након Италије, Грчке и Немачке, филм се тернутно приказује и у пољским биоскопима а откупљен је још и за земље Скандинавије, као и за Кину, САД, Бугарску, Аустрију…

"Енклава" је настала као српско-немачка копродукција и с успехом је приказана на великом броју фестивала, била је и српски представник у трци за Оскара у категорији филмова са неенглеског говорног подручја за 2015. годину и освојила низ награда. 

На предстојећем Фестивалу филмског сценарија у Врњачкој Бањи биће представљена књига "Косово - вера и помирење", надахнута управо филмом "Енклава".

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести