Филм "Косово: Моменат у цивилизацији" Б.Малагурског ускоро у Кини?

Филм Бориса Малагурског „Косово: Моменат у цивилизацији“ ускоро би могао да буде приказан и у Кини, најавио је овај српски редитељ на свом налогу на Фејсбуку, објављује Спутњик.
Boris Malagurski Tanjug
Фото: Tanjug

Малагурски је својим пратиоцима на тој друштвеној мрежи са одушевљењем поделио информацију да је упознао „Бингђинга, човека из Шангаја, који годинама промовише Србију у Кини“ и који ће помоћи око приказивања филма у тој земљи.

„Пристао је да преведе филм ’Косово: Моменат у цивилизацији‘.Он толико воли Србе да је одабрао за себе и српско име — Лазар. Хвала, Лазаре!“, рекао је Малагурски.

Филм „Косово: Моменат у цивилизацији“ изазвао је бурне реакције приштинских власти након његове премијере у Паризу. Након пројекције у француској престоници филм је приказан у Београду, где је окупио на стотине људи у крипти Храма Светог Саве.

Идеја филма је да се прикаже угроженост, али и лепота српске баштине на КиМ.

Филм је снимљен са циљем да се прича о манастирима представи кроз личну причу водитеља Стефана Поповића, који је аустралијски водитељ, али је одрастао на Косову и тамо је провео детињство.

Сценарио је писао Милош Нинковић, а овај документарни филм није класична форма документараца већ је испричан тако да буде пријемчив свима, младима и старима.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести