Филм "Краљ Петар Први" гледало 150.000 гледалаца

БЕОГРАД: Историјску драму "Краљ Петар Први" у режији Петра Ристовског за мање од месец дана гледало је 150.000 гледалаца. 
Lazar Ristovski kao Kralj Petar Prvi Foto: promo
Фото: Лазар Ристовски као Kраљ Петар Први Фото: промо

После одличног премијерног старта на три београдске премијере и публика широм Србије је са несмањеним интересовањем одлазила у биоскоп да погледа филм о страдању српског народа у Првом светском рату.

Критичари су оценили да је то “зрео и успео филм приметно крупних амбиција у безмало сваком свом аспекту” и да је "упркос многобројним предрасудама, успео да под једним кровом пружи и истински спектакл и непатворени трагизам у причи са фином равнотежом антиратног сентимента и промишљеног патоса".

Главну улогу тумачи Лазар Ристовски, млади Милан Колак игра добровољца Маринка Спасојевића, главну женску улогу тумачи Даница Ристовски у лику Макрене Спасојевић, Александар Вучковић игра младог регента Александра Карађорђевића, дечак Иван Вујић игра Момчила Гаврића, најмлађег официра у Првом светском рату, Радован Вујовић сељака Животу, млади Марко Тодоровић принца Ђорђа Карађорђевића.

У глумачкој екипи су и Бранко Јеринић, Павле Јеринић, Светозар Цветковић, Горан Шушљик, Тихомир Арсић, Слободан Ћустић, Танасије Узуновић, Марко Баћовић, Љубиша Савановић, Небојша Кундачина и многи други. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести