Филм "Тако мека кожа" о бодибилдерима на Фестивалу ауторског филма

БЕОГРАД: Канадски редитељ Денис Коте представио је данас на Фестивалу ауторског филма свој документарац "Тако мека кожа" о бодибилдерима.
tako meka koza, youtube
Фото: Youtube Printscreen

Коте је на конференцији за новинаре је рекао да је био свестан да је 2017. година и да мора да пронађе нови начин да се бави старом темом бодибилдинга, да људе који су страствено посвећени свом телу и вежбању представи на оригиналан начин, без осуђивања, ироније и цинизма.
"Било би лако од овакве теме направити шоу наказа и да се сви смејемо тим људима, али ја сам тражио праву дистанцу и да са поштовањем приступим причи о њима, јер после пет минута разговора са сваким од њих стекнете поштовање и осетите потребу да их заштитите", објаснио је је редитељ.
Он је рекао да неки од њих имају мрачну прошлост и различите разлоге да се посвете бодибилдингу.
"Мени није дозвољено да их осуђујем. Посматрао сам их са фасцинацијом и тражио начин да снимим филм о људима који осећају велику страст према томе чиме се баве", додао је Коте.
Редитељ је поменуо да је неколико месеци провео сусретајући се са бодибилдерима и да је на крају пронашао шесторицу занимљивих и међусобно веома различитих људи који имају и интересантне хобије и животе ван теретане.
"Сви су они желели да буду у филму јер воле да су у центру пажње, али ми је требало доста времена да им објасним шта ја заправо желим, да то није само снимање њихових тренинга", рекао је Коте, додавши да је било и неких договорених сцена те да филм није у потпуности документаран.
Желео је, како је додао, да све буде што флуидније, спонтаније, али је морао брзо да снима, јер то нису људи из света филма и немају много стрпљења.
Коте је нагласио да многи очекују да из филма о бодибилдингу нешто науче, али да суштина његовог филма лежи у томе да гледаоци заправо осете нешто док гледају, а не да уче.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести