Филм Владимира Вулевића премијерно на фестивалу у Локарну

Кратки играни филм “Како сам победио лепак и бронзу” Владимира Вулевића имаће светску премијеру у онлајн издању филмског фестивала у Локарну од 5. до 15. августа
 Scena iz filma “Kako sam pobedio lepak i bronzu” Vladimira Vulevića Foto: FSC
Фото: Сцена из филма “Како сам победио лепак и бронзу” Владимира Вулевића Фото: ФСЦ 

ЛОКАРНО: Кратки играни филм “Како сам победио лепак и бронзу” Владимира Вулевића имаће светску премијеру и прво званично приказивање у такмичарском програму престижног Међународног филмског фестивала у Локарну, у Швајцарској који ће се одржати у онлајн издању од 5. до 15. августа.

Остварење прати живот фабричког радника из запуштеног провинцијског места, Михајла, о којем сведоче људи из његовог најближег окружења - стари комшија Етхем, којем Михајло свако јутро доноси новине, сестра коју Михајло годинама материјално помаже, кафеџија у чијој кафани Михајло и његове колеге радници проводе поподнева и вечери...

Поред режије Вулевић је написао и сценарио, а филму глуме Хасан Чичи, Расим Ћеламехметовић, Драгана Видаковић, Саша Бјелић, Ива Бјелић и Драгана Лаловић.

“Одрастајући у Прибоју, окружен фабричким радницима у породици и окружењу, посматрао сам како се паралелно са индустријом и системом и људи мењају и деградирају. Некада ведри, више-национални индустријски градић из мог раног детињства постао је суморно окружење моје касније младости. Последице неуспешне транзиције, не огледају само у материјалним и економским ефектима и у томе како погађају друштво, већ и у начину на који повређују и мењају људе као особе”, објашања Вулевић шта га је инспирисало да направи овакав филм.

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести