Финална сезона Игре престола можда тек за две године?!

Када нам долази осма и, по свему судећи, последња сезона Игре престола (Game of Thrones)?
deneris, YT printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Док нам је, за неколико месеци одложена од уобичајеног априлског термина, седма сезона сада напокон на дохват руке, из продукцијске куће ХБО увелико стижу гласине да би финална, осма сезона могла бити одгођена и читавих годину и дана, што значи да ћемо је видети тек негде у току 2019. године?!

Наиме, програмска директорка ХБО Кејси Блојс је изјавила да сценарио за епизоде осмог серијала тек треба да буду написан, што имајући у виду (не)продуктивност аутора саге Џ. Р. Р. Мартина увелико пали сирене за узбуну, а тек након тога долази уигравање продукцијског распореда снимања. Другим речима, осма сезона је тренутно малтене „табула раза“!

Наравно, у ХБО то гледају сасвим другим очима у односу на окореле фанове који не могу да дочекају ни седму, а камоли осму сезону и сматрају да би тако велика пауза између сезона могла само допринети квалитету који ће, с обзиром на више времена за постпродукцију, бити још импресивнији него иначе. Притом се рачуна на залуђеност фанова, од којих се очекује да ће, након што виде потпуно нови и у књигама раније неописани спектакл у предстојећој седмој сезони, бити спремни да, ако треба, продају душу ђаволу и чекају колико год им се каже како би једном, напокон, видели и коначно размотавање саге која је за гледаоце кренула 2009, а читаоцима Мартинових књига започела пре сада већ добрих 15-20 година...

А. Г.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести