„Форест Гамп“ је требало да има бизаран наставак

Култни филм Роберта Земекиса из 1994. с Томом Ханксом у главној улози, добитник шест Осцара 'Форест Гамп', требало је да има сасвим уврнут наставак, пише Т портал.
p
Фото: Youtube Printscreen

Америчка трагикомедија 'Форест Гамп' снимљена је према истоименом сатиричном роману Винстона Грума из 1985. Радња се врти око Фореста, човека малих менталних могућности, али веома добрих намера, који игром случаја теком живота упозна хрпу славних људи, међу осталим Елвиса и неколико америчких председника, па на крају и сам постане славан. Све време ипак заљубљен је у пријатељицу из детињства Џени, с којом му се пут стално испреплиће.

Осим Оскара за најбољи филм, режију, главног глумца, специјалне ефекте и монтажу, награду је освојио и за адаптирани сценарио, који потписује Ерик Рот.

Управо је он открио што се све требало догађати у наставку никад није заживио јер се чинио мало претераним.

Форест би у њему постао диелом најпознатије америчке потере 1990-их те би се возио у Форд Бронку с О Џеј Симпсоном. Плесао би, затим, с принцезом Дајаном, а нашао би се и усред бомбашког напада на уред федералних служби у Оклахоми у априлу 1995, кад је погинуло 168, а повређено више од 800 људи. Све до 11. септембра 2001. то је био најгори терористички напад унутар граница САД-а.

А син Фореста Гумпа (глуми га Хејли Џоел Озмент), којега добије с Џени која на крају филма умре од, како Форрест каже, нове непознате болести? Наставак би почео с тиме да је њиховом сину откривен АИДС због чега га околина потпуно изолује.

Једини разлог зашто филм није прошао, према Роту, било је то што је свој довршени сценарио предао 10. септембра  2001. Оно што се догодило дан касније учинило је оно што је написао још бесмисленијим.

 

EUR/RSD 117.2043
Најновије вести