(ФОТО, ВИДЕО) КАО НАЈФИНИЈЕ ВИНО Шпански оскаровац и МИЉЕНИК ЖЕНА широм света слави 55. рођендан! Хавијер Бардем јесте ЗГОДАН, али његова енергија... То је „оно нешто“! (ФОТО)

Бред Пит је јединствена личност која измирује укусе жена. Ретко ће која оспорити лепоту плавокосог глимца, а у том феномену близак му је још један мушкарац - Хавијер Бардем.
h
Фото: Youtube Printscreen

Изузетан глумац, добитник Оскара и Златног глобуса, давно је прерастао границе родне Шпаније, и по таленту и по мужевности, због које га даме широм света са посебном пажњом гледају.

И баш као да је испуњена жеља свих жена, Бардем и Пит су одабрани за филм "Формула 1". Тим поводом Бардем је одао признање изгледу свог колеге и шмемерки то формулисао овако:

Мислим, он има 60 година, и не можете да верујете. Он је згодан, али је више. Наравно да је згодан, али ради се о - па, знате шта је то? То је енергија.

Тако и Бардем - данас прославља 55. рођендан и носи посебну енергију.

Иако је већ са шест година стао пред камере, себе у будућности није видео као глумца. Сликарство му је било ближе, те га је и студирао четири године.

Глумачке послове је прихватао да би издржавао себе као сликара, али осећајући да је лош сликар, на крају се определио за глуму.


Шпанац и Шпанкиња

И док су многе жене чезнуле за Хавијером, он је љубав пронаша у својој земљакињи Пенелопе Круз. Упознали су се на снимању "Шунка шунка" давне 1992. године, али све је званично почело годинама касније, када су снимали "Љубав у Барселони" 2007.

 

Венчали су се у јануару 2011. године, имају сина и ћерку. Своју приватност строго чувају.


Тачније, то је био почетак. Филм "Уста на уста" (1995) доноси му прву већу улогу. Списак његових даљих филмских остварења је дугарач, а фанови његове глуме ниједан не заборављају.

Освојио је Оскара за најбољу споредну мушку улогу за улогу убице Антона Чигурха у вестерн драмском филму браће Коен "Нема земље за старце" (2007), номинован је за Оскара за најбољег глумца у филму "Пре него што падне ноћ" (2000), криминалца са раком у Biutifulu (2010) и Деси Арназ у "Бити Рикардос" (2021).

Петоструки је добитник престижне шпанске филмске награде Гоја, потом је освојио Златни глобус, као и БАФТА награду.

 

Каријеру су му обележиле улоге у филму "Шунка, шунка", у Алмодоваровом "Живом месу", а филмови "Једи, моли, воли" и "Љубав у Барселони" показали су сасвим другачијег Бардема. Оног који је овим филмовима дао посебан шарм.

Дневник/Она Телеграф

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести