Гледаност доделе Оскара најнижа у историји

ЊУЈОРК: Без водитеља и без нечега упечатљивог, гледаност тв преноса 92. церемоније доделе награде Оскар била је најнижа у историји - привукао је само 23,6 милиона људи, што је за 20 одсто ниже него лане.
b
Фото: Youtube Printscreen

То је објавио амерички АБЦ позивајући се на резултате Нилзен академије. Иако је први пут у историји један страни филм освојио награду за најбољи филм, то није привукло гледаоце.

Уз то, церемонија је одржана раније него уобичајено што је вероватно утицало на привлачност доделе.

"Додела је била превише предвидива, превише бела и превише досадна", рекао је Том о Нил, оснивач портала Голдербија који се бави доделом награда. По други пут у историји додела Оскара протекла је без домаћина, а критичари оцењују да је то још један од хендикепа овогодишње церемоније.

"Оно што домаћин ради јесте да да облик и глас када им ништа друго не пружа. Овогодишња додела морала је више да попуни тај вакум", оценио је Џејмс Понивозик из Њујорк тајмса.

И критичар Вашингтон поста Хенк Ставер рекао је да је шоу био превише предвидив и назвао га је "Оскар аутопилот" јер је, како каже, троипочасовна емисија "крстарила Холивудом на 35.000 метара висине".

У 2000-им годинама гледаност доделе Оскара износила је између 35 и 45 милиона гледалаца и најчешће је био друга најгледанија емисија годишње, а 2015. године шоу је пратило 37,3 милиона гледалаца.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести