Глумац Милан Марић међу десет "европских звезда у успону"

БЕОГРАД: Млади српски глумац Милан Марић, који је почетком године на Берлиналу скренуо пажњу на себе изванредним тумачењем насловне улоге у биографском филму о Сергеју Довлатову, изабран је да буде део поставе "Европске звезде у успону" (European Shooting Stars) наредног издања Филмског фестивала у Берлину.
Milan Marić, glumac Foto: youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Реч је о програму који ће се одиграти од 8. до 11. фебруара наредне године, у склопу индустријског дела Филмског фестивала у Берлину, где ће, уз Милана Марића, агентима и продуцентима бити представљено још девет младих глумаца у успону из разних крајева Европе. 

Позив за овај програм и учешће у њему представљају признање талента, труда и потенцијала за даље напредовање, а за одабране младе глумце ће бити организован низ састанака са филмским професионалцима из читавог света.

Улога у филму "Довлатов", руско-пољско-српске копродукције, у режији Алексеја Германа млађег, прва је главна улога на филму за младог Марића,а филм је премијеру имао зимус управо у главном такмичарском програму Филмског фестивала у Берлину. 

"Покушавао сам да одгонетнем шта се крије иза тог Довлатовљевог цинизма, те његове ироније, безобразлука, шта је иза тог штита, а онда сам схватио да се иза тога налази несигурност, туга, неко дете које не зна како да се избори са задатком, а сви око њега очекују да то што пре реши", изјавио је Марић о Довлатову.

У Србији, Милан Марић је остварио епизодне улоге у дугомертражним филмовима "Бранио сам Младу Босну" (2014), "Добра жена" (2016), "Влажност" (2016), "Санта Мариа делла Салуте" (2016), као и у запаженим краткометражним филмовима "Изгледаш до јаја кад сам одваљен" (2013) и "Живот траје три дана" (2017). 

Играо је и у серијама "Мирис кише на Балкану", "Немањићи - Рађање краљевине", "Војна академија", "Јутро ће променити све", а ускоро публика ће га гледати и у новим телевизијским играним серијама "Беса", "Пет" и "Жмурке".

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести