“ХАЈДЕ РАШО, КАЖИ МУ ШТА СИ, ЛЕБА ТИ…” Ово је право порекло Радета Шербеџије

Легендарни глумац и музичар Раде Шербеџија, деценијама уназад осваја срца публике како на Балкану, тако и широм света. О његовом таленту су исписане странице, а о његовом животу се и не зна тако много.
r
Фото: Youtube printscreen/Croatia Records

За Шербеџијину холивудску каријеру све заслуге припадају славној енглеској глумици Ванеси Редгрејв. Она му је отворила врата те творнице снова, а касније је кумовала његовој деци.

Поред холивудске каријере, Шербеџија успешно гради и домаћу каријеру, кроз коју је стекао пријатеље попут легендарних имена, Зорана Радмиловића и Драгана Николића.

Легендарни глумци

Једном приликом Раде Шербеџија се присетио дружења са Зораном Радмиловићем и заблуде о његовом пореклу коју је легендарни глумац дуго гајио.

- Говорио ми је често - где си, мој Хрват, како си, мој Хрват, шта ћемо ти и ја, мој Хрват… И тако сваки пут кад бисмо се срели, Хрват, Хрват, Хрват…- започео је Шербеџија па наставио:

- Једном приликом, у пола ноћи, каже му Гага Николић: “Па човече, што ти Радета називаш Хрватом стално, кад је он Србин?“

Радмиловић му одговори: “Не лупетај глупости, коњино једна. Откуд Раде да буде Србин? Погледај како га лепо и господски изгледа. Културан човек из Загреба. Није бараба као ти…”

Фото: Youtube printscreen/Приче из природе

Каже тада Гага Николић Шербеџији: “Хајде Рашо (тако га је звао), кажи му шта си, леба ти…”

И Шербеџија потврди да су му отац и мајка Срби. Радмиловић се закочио у покрету.

Као да се нешто бескрајно трагично у том тренутку догодило.

“И деда му је Србин и баба му је Српкиња”, наставља Драган Николић, уз кикот.

Фото: Youtube printscreen/GrandKafaTV

“Отац и мајка су ти Срби”, упита Радмиловић Шербеџију.

“Да”, одговори Раде.

“Мајка и отац су ти Срби”, понови питање Радмиловић на свој карактеристичан начин. “Лажеш! Закуни се у Миру Бањац!”

“Кунем се у Миру Бањац”, одговори му Раде.

Фото: Youtube printscreen/RTS TV lica, kao sav normalan svet - Zvanični kanal

Радмиловић је био напет, као да се ради о животу и смрти. Нису били сигурни, да ли се шегачи или је заиста ствар схватио тако озбиљно. Испио је часу на екс и уздахнуо:

“У мајку му, где сад да нађем свог Хрвата?”

О пореклу

Много је нагађања, постојале су и расправке око његовог порекла. А што се презимена тиче, Раде тврди да је за време једног боравка у Грузији сазнао да у јужном делу те државе свака трећа породица носи презиме Шербеџија. О свом пореклу Раде Шербеџија је гостујући у једној емсији на К1 телевизији рекао:

Фото: Youtube printscreen/Croatia Records

- Ја сам Крајишник, ја сам човек, ја сам Србин из Хрватске, то је моје најтачније обележје, али на трагу, наравно, Николе Тесле, који се поносио својим српским родом и својом хрватском домовином. Ја сам рођен у Хрватској, то је моје најближе обележје менталитета, тамо сам завршио школе, тамо сам почео да се бавим уметношћу и свиме - рекао је Шербеџија.

(Курир.рс)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести