Хрвановић: Филм у којем играм је јако близак мојим вршњацима

БЕОГРАД: Гошћа нове епизоде видео серијала Танјуг Рефлектор била је млада глумица Клара Хрвановић која је говорила о својој улози у филму "Лето када сам научила да летим" редитеља Раше Андрића, насталог по истоименој књизи Јасминке Петровић.
e
Фото: Youtube Printscreen

Хрвановић је рекла да јој је за улогу 12-годишње Софије било најтеже припремајући текст, зато што је било доста реплика које јој се нису свиделе па су мењане током тромесечних припрема и проба.

Према речима Хрвановић, њени вршњаци сматрају филм врло блиским као и Јасминкине књиге, пошто су блиски њиховом размишљању и садрже неке догађаје који су им препознатљиви.

"Мени и мојим другарицама филм је био поприлично сличан нама и ситуацијама кроз које смо прошли. А да ли су схватили поруку то би морали њих да питамо. Неки нису разумели зашто се одређене ствари дешавају, а неки су разумели зашто али опет нису добили компленту причу. Сматрам да моја генерација није довољно упућена у распад Југославије", рекла је Хрвановић.

Млада глумица је приметила да би било пожељно да деца Софијине генерације размишљају као она, да се искључе из онлајн светова, телефона и компјутера, који утичу на њихов начин размишљања.

"Кад ми мама узме телефон потпуно се регенрсишем зато што престанем да размишљам шта ми је ко поставио, шта је ко рекао и коме написао. Некако, много је лакше кад немаш телефон него када га имас и сматрам да би више деце требало да се искључи", навела је Хрвановић.

Упитана да ли себе у будућности види као глумицу, Хрвановић је рекла да види себе како глуми као хоби али да не верује да би се тиме професионално бавила.

"Волим глуму, али не бих се тиме бавила чисто зато што је много мучан процес, много је стресно бити пред камерама и имати познати живот. Мени је дете дошло: ''Е, ти си глумица. Уради нешто смешно!'' Мало је то чудно. Мене занима и оно што се дешава иза камере, фотографија и режија. Не знам још чиме би се бавила", признала је девојчица.

Приметивши да "Хвар јесте чаробан", Хрвановић је додала да је снимање било септембру када је бил хладно, уз зубато сунце и кишу, али да је њој било "савршено радећи са свим тим дивним људима".

Пошто од како зна за себе летује на Вису у породичној кући Хрвановић је додала да јој "није био непознат одлазак на друго хрватско острво".

Од како је заиграла у филму "Лето кад сам научила да летим", Хрвановић је признала да јој се у школи "више јављају по ходницима", поготово много "људи након непричања", али да се што се тиче њене "екипе ништа се није променило".

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести