ЈЕДНА ОД НАЈЛЕПШИХ ГЛУМИЦА СВИХ ВРЕМЕНА уопште се не сећа своје каријере: Славна дива води ТЕШКУ БОРБУ, болест узима ДАНАК и више није у стању ни ИНТЕРВЈУЕ да даје (ФОТО, ВИДЕО)

Славна глумица Типи Хедрен (94) тренутно се бори против деменције и уопште се "не сећа своје каријере", потврдили су њени представници за медије.
p
Фото: Printscreen/Instagram@tippihedrenofficial

Жена богате биографије, најпознатија по улози у Хичкоковом ремек-делу "Птице" из 1963. године, зато не може да даје интерјуе, речено је шпанском новинару Густаву Егусквизи, преноси Дејли мејл.

Он је замолио за интервју са славном дивом, али му је речено да "она више није у стању да даје интервјуе из здравствених разлога".

Има деменцију и уопште не може да се сети своје каријере – објаснио је. – Управо је напунила 94 године и, нажалост, време узима свој данак. То су ужасне вести за обожаваоце Типи Хедрен широм света.

Велика каријера Типи Хедрен и однос са Хичкоком.

И пре него што је постала једна од најпознатијих глумица света, Типи Хедрен, рођена као Натали Кеј Хедрен у Минесоти, била је запажена. У раној младости је из родног Њу Улма отишла у Њујорк и закуцала на врата чувене агенције Ејлинг Форд, у покушају да постане модел.

Агенте је одушевила лепотом и ускоро је шетала пистама, а потом је забележила и прву улогу Мис Ајс Бокс у мјузиклу "The Petty Girl", иако њено име није потписано.

Неко време је паралелно градила филмску и манекенску каријеру, а Алфред Хичкок ју је приметио у реклами за напитак Сего и одмах почео да трага за њом. Чим ју је пронашао, понудио јој је седмогодишњи уговор.

Током једног од њихових дружења, док су били на ручку са Хичкоковом супругом Алмом и директором студија Универсал, режисер је понудио Типи улогу у "Птицама". Како је признала, била је толико срећна и почаствована да је заплакала пред њима јер није могла ни да наслути да ће једном играти главну улогу у неком филму холивудске продукције.

 

Међутим, снимање је протекло у страшној атмосфери – глумица је имала велики страх од птица.

Током снимања сцене напада птица, једне од најупечатљивијих у историји, гавран је угризао Типи за образ у близини ока, а то је само један од страшних тренутака са сета.

– Било је брутално, ружно и немилосрдно – написала је Типи у својој аутобиографији сећајући се дана које је провела снимајући "Птице".

Мучена је на стравичне начине, а провела, између осталог, пет дана у једној соби окружена живим гавранима, голубовима и врапцима након што јој је речено да механичке птице наводно не раде. Последње дана на сету провела је тако што су праве птице су везане за њен костим док је лежала на поду, а док су је оне нападале, чланови екипе су је чак гађали птицама.

Наводно је Хичкок био опседнут Типи Хедрен, као и свим својим филмским плавушама, а глумица је у својим мемоарима наисала да је покушао да је пољуби на силу у два наврата. Често му је претила да ће прекинути уговор с њим, а он јој, писала је, узвраћао претњама да ће јој окончати каријеру.

Приватни живот

Типи Хедрен удала се већ са 18 година, за Питера Грифита, дечијег глумца и потом успешног бизнисмена у сфери маркетинга, а с њим је добила ћерку Мелани Грифит, која је потом кренула њеним стопама. Она је, дакле, и бака глумице Дакоте Џонсон, коју је Мелани добила са Доном Џонсоном.

 

После развода од Грифита, Типи се удала за продуцента Ноела Маршала, а последњи брак је имала с бизнисменом Лусиом Баренелеом. У својим осамдесетим је изјавила да "и даље чека мушкарца који ће је оборити с ногу".

Док је чекала љубав за крај живота, Типи се скрасила на ранчу у Актону, на ивици пустиње Мохаве у Калифорнији, где живи окружена великим мачкама, којима је опседнута. Наводно је у једном тренутку имала чак 150 дивљих животиња, а њени миљеници су лавови и тигрови.

Дневник/Глоси Еспресо

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести