"Јужни ветар 2" оборио рекорд гледаности стар 20 година

БЕОГРАД: Најновији филм редитеља Милоша Аврамовића “Јужни ветар 2 - Убрзање“ у првих недељу дана приказивања погледало је више од 200.000 људи, чиме је ово остварење званично оборило рекорд гледаности стар 20 година, саопштили су данас дистрибутери.
juzni vetar
Фото: Youtube Printscreen

Овај блокбастер испраћен је са веома великим интересовањем публике - карте за београдску премијеру, која је одржана 2. новембра у Комбанк дворани, продате су за само неколико сати.

Осим тога, уживо пренос црвеног тепиха је на друштвеним мрежама пратило више од 100. 000 људи, колико је такође погледало овај филм у прва четири дана његове пројекције.

Редитељ “Јужног ветра“ Милош Аврамовић рекао је да дугује велику захвалност фановима овог блокбастера, као и свим љубитељима доброг филма.

“Наравно да је велика част, али и одговорност ређати овакве бројке, али “Јужни ветар“ је једна велика фамилија, знали су они шта могу да очекују од нас и шта ћемо им тек спремити“, поручио је Аврамовић.

Током јучерашње пројекције у Пожаревцу, гледатељка Марија Радошевић извучена је као 200.000-ти гледалац, а тим поводом јој је екипа филма уручила вредну награду.

Од саме премијере филма “Јужни ветар” 2018. године, било је јасно да је у питању врхунски домаћи криминалистички трилер - по речима дистрибутера, само пар месеци од почетка приказивања тог остварења у биоскопима, он је постао прави регионални феномен.

Наредне године, филм је добио наставак у виду телевизијске серије, која је такође побрала рекорде као убедљиво најгледанија ТВ серија сезоне 2019/2020 у читавом региону.

Глумачку екипу “Јужног ветра 2 - Убрзање“ чине Милош Биковић, Миодраг Радоњић, Јована Стојиљковић, Предраг Мики Манојловић, Александар Берчек, Лука Грбић, као и међународне звезде Анастасија Еверал, Маријан Валев и Захари Бахаров.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести