КУЛТНИ ФИЛМ „ПРАВНА ПЛАВУША” ПОСТАЈЕ ТВ СЕРИЈА: Ел Вудс се враћа на Харвард

Романтична комедија „Правна плавуша” која је, када се 2001. појавила, одмах постала култни филм, после више од 20 година добија својеврсни наставак, али не у виду филма, већ кроз серију.
1
Фото: printskrin/youtube

Наиме, глумица Рис Видерспун, која је дочарала лик симпатичне шармерке Ел Вудс и захваљујући њој постала планетарно популарна, одлучила је да продуцира серију која ће гледаоце поново вратити у живот „плаве штреберке” са Харварда. Рис Видерспун сада развија телевизијску серију као спин-оф, инспирисану популарним филмовима о правној плавуши, а иза свега, наравно, стоји и њена продукцијска кућа „Hello Sunshine”.

Најављено је да ће сценарио писати аутори чувене серије „Трачара”, Џош Шварц и Стефани Севиџ, али детаљи заплета још увек остају непознати. Иако за сада мало тога знамо о серији „Правна плавуша“, чињеница да ће овај двојац писати наставак већ довољно обећава. Њих двоје су осим „Трачаре” били део и низа других успешних ТВ пројеката. Шварц је био сценариста Фоксове серије „Округ Оринџ”, у којој је Севиџова била извршни продуцент. Двојац је такође продуцирао наставак серије „Трачара“, а били су сценаристи и серија „Grad u plamenu“ (Apple TV+) и „Нeнси Дру“ (The CW).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Reese Witherspoon (@reesewitherspoon)

 

Потврђено је да ће иза наставка „Правне плавуше” стајати студио Амазон МГМ, те можемо очекивати да серија буде доступна на стриминг платформи Amazon Prime Video. Пројекат је још увек у идејној фази, али с обзиром на то да је чувена квалитетна романтична комедија кроз два дела филма доживела своју ренесансу, а гледаоци траже све више лаганог садржаја попут чувене „Емили у Паризу”, ова серија би врло лако могла постати велики хит.

Иначе, филмови о плавуши с Харварда пре двадесетак година били су најуспешнији, па је ружичасти свет Ел Вудс рушио предрасуде на веома  питак и симпатичан начин. Двадесет година касније још увек се сви радо сећају симпатичне правнице, а Рис Видерспун поново ће је укључити у животе узбуђених гледалаца. Њен заразни оптимизам и непоколебљива доброта освојили су срца гледалаца широм света, а Ел је постала синоним за „girl boss” и забаву која није детињаста.

Ел Вудс је први пут ушла у наше животе давне 2001. године, обучена у шик дводелну ружичасту одећу и разбијала бројне стереотипе о плавим и лепим девојкама, а остала је симбол оснажене жене и више од 20 година касније. Доказујући да се женственост и ружичаста боја међусобно не искључују с интелигенцијом, амбицијом и одлучношћу, упорна млада студенткиња права дипломирала је на Харварду, напустила партнера који је није поштовао и уништила особу који ју је сексуално узнемиравала на радном месту.

Колико је улога била важна за тада 25-годишњу Рис Видерспун истакла је и сама глумица рекавши да јој је та улога заувек променила живот, а 2021. на Инстаграму је прославила 20. годишњицу филма назвавши лик Ел Вудс „улогом живота”.

На страници Ротен Томатос филм има високу оцену, чак 71 проценат позитивних коментара на темељу рецензија 150 критичара, који су сложни да је управо Рис Видерспун заслужна за такав успех филма. Године 2002. филм је имао чак две номинације за Златни глобус, а Рис је кући однела награду за најбољу женску глумицу према оцени MTV Choice Awards тима.

Подсећања ради, први део филма „Правна плавуша“ имао је премијеру 2001. године и донео је причу о Ел Вудс – девојци из сестринства која уписује студије права на Хардварду у жељи да врати бившег дечка. Иако се на први поглед чини да не припада том свету, наизглед површна а заправо проницљива Ел, на крају ће постати један од најбољих студената. Филм је заснован на истоименом роману Аманде Браун и остварио је огроман комерцијални успех зарадивши 140 милиона долара док је у међувремену постао и један од култних наслова с почетка миленијума.

Две године касније снимљен је наставак „Правна плавуша 2“, у коме Рис Видерспун такође игра насловну улогу.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести