Мадс Микелсен: Зашто у Данској нема ћевапа?

САРАЈЕВО:  Дански глумац Мадс Микелсен прошетао је данас црвеним тепихом Сарајево филм фестивала, где ће му вечерас бити уручено почасно "Срце Сарајева".
e
Фото: Youtube Printscreen

Микелсен је на улазу у сарајевско Народно позориште застао на кратко да поприча са новинарима, као и да се слика са бројним млађим поштоваоцима који су чекали уз ограду носећи глумчеве фотографије у рукама.

"Изненађен сам колико овде има људи", рекао је Микелсен новинарима и додао да се у Сарајеву осећа "фантастично" и да му је велика чашт што је дошао.

Микелсен је рекао да се осећа почаствованим наградом "Срце Сарајева", пошто је, како је навео, дуг списак његових хероја који су је добили пре њега.

Глумац је признао и да је по доласку у Сарајеву испробао ћевапчиће, констатујући: "Тако су добри, ми немамо тако нешто у Данској".

Упитан који је кључ његовог успеха у глуми, Микелсен је одговорио: "Можда зато што то није био мој посао снова?"

"Имао сам срећу што сам радио са фантастичним људима, који су ме гледали различитим очима и могао сам да изнесем разне ликове. То је комбинација среће и напорног рада", рекао је глумац.

Микелсен је каријеру почео као професионални плесач, али је признао да му тај посао не недостаје, пошто "мораш да устанеш рано ујутро и да вежбаш осам часова".

Глумац је рекао да је последњи пут заплесао у данском филму "Још једна тура" (2020)" редитеља Томаса Винтенберга.

У оквиру SFF-a вечерас ће у сарајевском Љетном кину Coca-Cola бити приказан филм "Лов" (2012) Томаса Винтенберга, у којем Микелсен игра главну улогу, а пре пројекције биће му уручено признање "Срце Сарајева".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести