Мет Дилон у Дрвенграду: Никада нисам имао овакав дочек

ДРВЕНГРАД: Славни амерички глумац Мет Дилон стигао је у Дрвенград где га је дочекао оснивач Кустендорфа Емир Кустурица и велики број новинара.
Dilon Met/Tanjug/R. Prelic
Фото: Танјуг/Р. Прелић/Мет Дилон

“Никада нисам имао овакав дочек. Први пут да имам било какав дочек и заиста је лепо”, рекао је Дилон који је у Дрвенград стигао аутомобилом.

Према српском обичају Дилона су дочекали млади у српској народној ношњи са погачом, сољу и ракијом, али је он ракију одбио.

“Претпостављам да постоје други начини да се дође овде, летењем на пример. Летео сам авионом и то је било ок, али не волим хеликоптере”, рекао је Дилон.

Рекао је и да је велики фан Кустуричиних филмова и да је био узбуђен због идеје да дође на Мећавник, али је бринуо да ли ће му распоред послова то дозволити. 

“Успео сам и ево ме. Овај фестивал је врло неконвенционалан. Мали је и волим то. Није безличан”, рекао је Дилон.

Свиђа му се, како је казао, и то што је Кустендорф посвећен младим ствараоцима.

"Јако је добро што долазе студенти и млади, надахнути филмски ствараоци, глумци. То је врло добро и то ми се највише свиђа. Неки фестивали угосте младе ствараоце, неки не, али мени се то јако допада. Не волим да говорим људима како да раде, али имам доста искуства и кад год могу то да поделим, добро је”, истакао је Дилон.

Каже да себе не види као филмску звезду, већ је, тврди, нормална особа, "као и сви остали".

Изненадио се када је чуо од новинара да се вечерас прославља Српска нова година и знатижељно питао какав је обичај, а Кустурица га је позвао да се придружи на Тргу Никола Тесла где око 23.30 почиње прослава која ће се наставити у Сали “Проклета авлија” уз Јована Павловића и Дувачки оркестар Марка Марковића.

Дилон ће сутра одржати радионицу за студенте и младе ауторе након пројекције филма “Драгстор каубој” Гаса ван Санта.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести