На ФЕСТ-у премијерно приказан руски филм са Биковићем

БЕОГРАД: Руска љубавна комедија "Хоћу мужа" вечерас је имала српску премијеру у оквиру ФЕСТ-а, где је тумач једне од главних улога Милош Биковић рекао да је реч о филму "који слави живот".
Танјуг/Тара Радовановић
Фото: Танјуг/Тара Радовановић

Пред пројекцију у биоскопу "Синеплекс галерија Београд", Биковић је рекао новинарима да му много значи учешће филма "Хоћу мужа" на ФЕСТ-у, где је ове године и члан жирија Главног такмичарског програма.

"Кад сам био студент долазио сам на ФЕСТ и гледао сам га као на манифестацију где ћу можда једног дана моћи да прикажем свој филм. Иако (''Хоћу мужа'') није у тамкмичарском програму, опет је част да га представим на ФЕСТ-у, поред тога што сам у жирију", истакао је Биковић.

Биковић и Кристина Асмус играју, уз Марину Александрову, Сергеја Гилева, Јулију Ауг и Сергеја Комарова, у филму у коме успешној и вереној новинарки Љуби се све у животу одвија по плану док не позајми телефон од случајног пролазника Сергеја, што покренуће серију неочекиваних догађаја.

"Ово је филм који слави живот и љубав. Данас имамо не само реалност која је често мрачна и не радује нас много, него имамо много филмова који су мрачни, тамни. Овакви су ретки, да успеју да нас насмеју и орасположе", истакао је Биковић.

Према његовим речима, филм редитељке Соње Карпунине говори о томе да "не постоје случајни сусрети", као и "колико живот може да буде понекад апсурдан и диван, и када делује да је нешто катастрофа, то може да отвари врата за неке промене".

Филм "Хоћу мужа" у продукцијски кућа Пик медија и Старт рађен је три године, имајући у виду годину и по дана припрема и одлагања због пандемије ковид-19, а снимало се у Калињинграду и Москви.

"Калињинград је дао посебну атмосферу и ноту филму. Када радите филм не знате да ли ће се тај рад на крају исплатити и да ли ће га публика препознати. На крају се сложи тек кад га погледате у сали са публиком. Погледао сам га са публиком у Калињинграду и имам утисак да смо добили квалитетан филм", рекао је српски глумац.

Филм "Хоћу мужа" потписује ауторска екипа хит комедије "Слуга“ (2019), најгледанијег руског филм свих времена са Биковићем у главној улози. Српски глумац је рекао да не зна да ли ће "Хоћу мужа" у Русији "превазићи успех ''Слуге'' јер је био нека врста феномена".

"Имао сам част и првилиегију да се на различитим тржиштима отворим као глумац. На (позоришној) сцени добијам трагичне јунаке, овде сам почео у спортској мелодрами ''Монтевидео'', па у крими драми. У Русији играм комедије и драме. Имам срећу. За глумца је благослов када може да буде различит", оценио је Биковић.

Упитан да прокоментарише тренутну политичку ситуацију између Русије и Украјине, Биковић је кратко рекао: "Сигурно да је велика неизвеснот и та неизвесност се рефлектује на све гране живота, па тако и на културу и уметност".

Почетак редовног биоскопског приказивања филма "Хоћу мужа" планирано је од 24. марта у Србији и региону.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести